Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Så lettbeint at han knapt setter spor i nysnø»

Tarik (18) er et tobeint FFK-talent.

(Dagbladet.no): Hørt om Tarik Elyounoussi?

18-åringen debuterte for Fredrikstad i fjorårsesongen og er ifølge trener Knut Torbjørn Eggen en av seriens raskeste angripere.

- Tarik er så lettbeint at han knapt setter spor i nysnø, sier Eggen til Dagbladet.no.

Men Elyounoussi er mer enn kjapp.

- Styrkene mine er bevegeligheten og en bra førstetouch. Og så er jeg en måltyv, sier Tarik til Dagbladet.no.

Han kom til FFK fra lokalklubben Trosvik, via et byprosjekt. Det ble fire kamper i fjor, denne sesongen er målet å spille seg til fast plass på laget.

- Jeg har spilt mange bra kamper i vinter, og målet er å starte flere kamper. Men det er treneren som tar ut laget, sier Tarik.

Vil unngå stopperkjemper

«Så lettbeint at han knapt setter spor i nysnø»

Og det er Eggen som plasserer angriperen på kanten. Det er tenåringen glad for.

- I tippeligaen møter du gjerne sterke, svære midtstoppere. Det er en fordel å spille kant, så slipper du å bli tråkket ned. Jeg foretrekker det. Jeg er 1,72 m, det er ikke stort.

- Noen spesiell midtstoppere du har dårlig erfaring med?

- Nei, men de fleste midtstopperne i Norge er to meter. De aller fleste er svære og gode i lufta. Jeg må ta folk langs bakken.

Selv er Elyounoussi oppvokst i Marokko. Han kom til Norge i 1999. 17-åringen er norsk statsborger og har alltid ønsket seg landskamper med det norske flagget på brystet.

Hittil har det blitt fem på U17- og fire på U19-landslaget.

- Pappa har bodd her i Norge i snart 30 år, og registrerte meg her da jeg ble født. Passet ventet på meg. Det har aldri vært noen problemstilling å spille for Marokko.

Like god med begge bein

Hvis han er unorsk går det på ballbehandlingen. Han er høyrebeint, men har trent seg opp til å bli enda bedre med venstreslegga.

- Da jeg var liten slo jeg ballen med venstrebeinet på en vegg helt til jeg ble bedre. Hvis jeg fører ballen nå så liker jeg best å bruke venstrebeinet, sier Tarik.

Som 18-åringer flest har han en drøm om europeisk fotball. Idolene er Raul og Ronaldinho.

- Drømmen er jo å spille for Real Madrid, det er favorittlaget. Men jeg vet ikke, det er bare en drøm. Først må jeg etablere meg i FFK. Hvis jeg er bra der kommer alt etter.

ALLTID I TROPPEN: Tarik Elyounoussi er nær en plass på kanten i FFK-laget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling