Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017:

Så mange fikk med seg Eliteserie-starten

- I dag blir det kake! sier Discovery-Aalbu.

JUBEL: Rosenborgs Fredrik Midtsjø (tv), Pål André Helland og Mike Jensen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion.
Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
JUBEL: Rosenborgs Fredrik Midtsjø (tv), Pål André Helland og Mike Jensen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Discovery og Eurosport har i formiddag offentliggjort tv-tallene fra helgas kamper på Eurosport Norge, som er en åpen kanal.

Og det er jubel for gode tall, skal vi tro kanalens sportsdirektør.

- I dag blir det kake! En halv million seere på tre kamper og over 60 000 nordmenn som spiller Eliteserien Fantasy, det er vanvittig moro. Får vi 90 000 seere på Vålerenga - Viking på MAX i dag, har vi doblet seertallene for Eliteserien allerede i første runde. Og det kun på de åpne kanalene, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Slik ble seertallene for de tre kampene som gikk på Eurosport Norge:

• Kristiansund - Molde ble sett av 154 000

• Tromsø - Brann ble sett av 127 000

• Rosenborg - Odd ble sett av 195 000

- Vi har dessverre ikke tilgang til seertall fra tilleggskanalene som ligger hos de norske distributørene, men det vil vi få etter hvert. Da håper vi på mer jubel, sier Aalbu.

476 000 har sett Eliteserien på de tre kampene som gikk på Eurosport Norge. Til sammenligning samlet alle de åtte kampene i fjorårets åpningsrunde til sammen 282 000 seere, ifølge Discovery.