Så mye fikk skistjernene i pengepremier

Stjerneskuddet fikk nesten én million.

PÅ LISTA:  Heidi Weng, Henrik Kristoffersen og Therese Johaug er alle på topp-ti-lista over de som tjente mest i pengepremier i 2013/2014-sesongen. Men de må alle se seg slått av Aksel Lund Svindal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ LISTA: Heidi Weng, Henrik Kristoffersen og Therese Johaug er alle på topp-ti-lista over de som tjente mest i pengepremier i 2013/2014-sesongen. Men de må alle se seg slått av Aksel Lund Svindal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal tjente 1,86 millioner kroner i pengepremier gjennom verdenscupsesongen 2013/14.

Det var klart mest av de norske i de store FIS-grenene.

Alpinstjernen måtte se seg slått av Marcel Hirscher i kampen om den store krystallkula (sammenlagtseieren). Også på pengelisten troner østerrikeren øverst med 345.876 sveitserfranc. Det tilsvarer 2,36 millioner kroner.

Svindals femteplass på pengeoversikten var uansett nok til å ta ham til topps med klar margin sammenlignet med andre norske utøvere i alpint, langrenn, hopp og kombinert.

Nærmest var langrennsløper Martin Johnsrud Sundby. Oslo-gutten fikk 1,63 millioner kroner fra Det internasjonale skiforbundet (FIS). Triumfen i Tour de Ski ga ham alene 615.000 kroner, mens sammenlagtseieren i verdenscupen innbrakte 174.000.

Som Sundby fikk Therese Johaug like mye i pengepremier for de samme prestisjetriumfene på kvinnesiden. Dalsbygda-jenta opparbeidet seg totalt 1,56 millioner kroner fra FIS.

Deretter følger Marit Bjørgen med 1,39 millioner. OL-dronningen mistet store deler av Tour de Ski på grunn av sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer