Prispenger i skiskyting:

Så mye har Thingnes Bø tjent på jubelsesongen

Har gått inn nesten tre millioner kroner på tre måneder i prispenger.

MOT REKORD-SESONG: Johannes Thingnes Bø er bare én verdenscupseier bak Martin Fourcades rekord på 14 på en sesong. Suksess i sporet, gir også en kjempesum i bonus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MOT REKORD-SESONG: Johannes Thingnes Bø er bare én verdenscupseier bak Martin Fourcades rekord på 14 på en sesong. Suksess i sporet, gir også en kjempesum i bonus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (25) kan se tilbake på en utrolig sesong i verdenscupen.

Skiskytteren har 13 verdenscupseire denne sesongen (inkludert VM-gullet). Bare én bak rekorden til Martin Fourcade. Sportslig har det vært en fantastisk sesong for mannen fra Stryn - som allerede har avgjort verdenscupen sammenlagt.

Og gode resultater i sporet, gir også gode innskudd på bankkontoen.

GULL-GJENG: Marte Olsbu Røiseland ogJohannes Thingnes Bø tok gull sammen på parstafett. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
GULL-GJENG: Marte Olsbu Røiseland ogJohannes Thingnes Bø tok gull sammen på parstafett. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP Vis mer

Dagbladets tall viser at Thingnes Bø har gått inn 233 500 euro på snaut tre måneder i verdenscupen. I dagens kronekurs tilsvarer det rundt 2,3 millioner kroner. I tillegg til disse prispengene, kommer det ekstra fra private avtaler og sponsorer. Derfor er tallet i realiteten trolig høyere.

- Jeg er utrolig heldig, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Han har tolv individuelle seire, to stafettseire og øvrige plasseringer siden verdenscupåpningen i slovenske Pokljuka 30. november.

VM-bonus i tillegg

I tillegg til de 2,3 millioner kronene i verdenscupen, kan 25-åringen legge til mer fra det pågående VM i de svenske skoger i Östersund.

Også i VM får løperne pengepremier fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Thingnes Bø står før fellesstarten søndag med fire gull (to mixed-stafetter, herrestafett og sprint) og sølv på jaktstarten.

I VM-bonus betyr dette 65 000 euro inn på Thingnes Bøs konto. Det tilsvarer 630 000 kroner. Totalt denne sesongen har altså nordmannen gått inn nærmere tre millioner kroner i rene prispenger, hvis vi legger sammen penger fra verdenscup (2,3 mill) og VM (630 000).

Eiendom

25-åringen forteller:

- Jeg hadde allerede mitt beste mesterskap, før vi var halvveis. Jeg veit ikke hvor lenge jeg skal drive med skiskyting, så det er bra at det bærer frukter nå. Jeg kommer ikke til å holde på veldig lenge, og da må jeg få så mye ut av karrieren som mulig. Når jeg skal søke jobb etter skiskytterkarrieren stiller jeg bakerst i køen og uten mye jobberfaring, sier Thingnes Bø med et smil.

- Brukes noe til sparing eller investeringer?

- Jeg har en leilighet i Oslo der det er dyrt å kjøpe seg inne. Jeg har investert i hytte på Sjusjøen. Det er mer enn nok, sier mannen fra Stryn.

Thingnes Bø bor sammen med kona Hedda Dæhli Bø i Oslo. Paret giftet seg i fjor sommer. Ifølge Se og Hør kjøpte paret en leilighet på Vinderen i Oslo i 2016 til en prislapp på 8,1 millioner kroner.