Så mye kan Mikkelsen håve inn på den nye rallykontrakten

- Jeg er fornøyd, sier Mikkelsen.

MILLIONÆR: Andreas Mikkelsen har underskrevet en ny langtidsavtale med Volkswagen som medfører at han kan tjene store penger om han også begynner å vinne rallyløp. Det håper Mikkelsen at skal skje allerede i VM-runden i Polen om snaue to uker.
MILLIONÆR: Andreas Mikkelsen har underskrevet en ny langtidsavtale med Volkswagen som medfører at han kan tjene store penger om han også begynner å vinne rallyløp. Det håper Mikkelsen at skal skje allerede i VM-runden i Polen om snaue to uker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rallyfører Andreas Mikkelsen (26 år i dag) og teamet rundt han offentliggjorde i dag den nye «langtidsavtalen» med den tyske bilfabrikanten Volkswagen.

Avtalens varighet er konfidensiell, men som Mikkelsen selv sier til Dagbladet:

- Den er lang nok til at jeg har muligheten til å kjempe om flere VM-titler i rally.

Hemmelig varighet Nordmannen har kjørt 58 VM-rallyer siden debuten i rally Wales i 2006. De siste to og et halvt årene har han hatt en «juniorkontrakt» med Volkswagen, men betingelsene i den nye avtalen gjenspeiler bedre de sportslige resultatene Mikkelsen har hatt de to siste åra - med ni pallplasseringer og en VM-bronse sammenlagt i fjor.

Mikkelsen og hans manager Erik Veiby er hemmelighetsfulle om alt som har med økonomi å gjøre i den nye VW-avtalen, men kilder med god innsikt i rally-VM antyder at Mikkelsen trolig vil ha en grunnlønn på mellom tre og fem millioner kroner årlig, i tillegg til bonuser.

Med en god sesong vil bonuser fort utgjøre like mye som grunnlønna - slik at han da kan vil kunne tjene mellom seks og ti millioner kroner i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer