Skiforbundet betaler 3,5 millioner kroner for Johaug-saken

Så mye må Skiforbundet betale for Johaug-saken

Norges Skiforbund har fått den endelige regningen for Therese Johaugs dopingsak, skriver VG.

MISTER OL: Therese Johaug fikk en dom på 18 måneders utestengelse av Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MISTER OL: Therese Johaug fikk en dom på 18 måneders utestengelse av Idrettens voldgiftsrett (CAS). Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Totalkostnadene skal ha havnet på i underkant av 3,5 millioner kroner, skriver VG.

Kostnadene gjelder både juridisk bistand og saksomkostninger i NIFs høring og i forbindelse med ankesaken i Idrettens voldgiftsrett (CAS), opplyser Espen Bjervig, administrasjons- og markedssjef i langrennsdelen av Norges Skiforbund, overfor VG.

- VELDIG URETTFERDIG: Marit Bjørgen om Therese Johaugs utestengelse i 18 måneder. Video: NTB Scanpix Vis mer

- For oss er det viktig å sikre at Therese, i denne svært krevende situasjonen, får mulighet til å belyse sin sak på en god og trygg måte i CAS. Det er også viktig for langrennskomiteen at hendelsen, som førte til at Therese havnet i denne vanskelig situasjonen, skjedde på samling, og at vår lege har påtatt seg skylden for hendelsen, sa Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen, til Dagbladet i fjor.

Til sammenlikning havnet regningen for Martin Johnsrud Sundby på 3,3 millioner kroner.

Da fikk 33-åringen også et beløp på omkring én million kroner som kompensasjon for tapte premiepenger.

- Vi setter pris på dette. Det betyr mye for Therese med den støtten, både økonomisk og ellers, sa Johaug-manager Jørn Ernst til NTB i fjor.

Johaug fikk først en utestengelse på 13 måneder av NIFs domsutvalg, men Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket saken til CAS.

Der ble dommen utvidet til 18 måneder, noe som medfører at hun mister OL.

Hun kan konkurrere fra og med 18. april. Det første rennet hun kan gå er Skarverennet.