Så mye tjener Bendtner på EM

- Det er klart de får mer enn vi gjorde, sier Bergdølmo.

KUNNE SPILT GRATIS: Nicklas Bendtner og de danske landslagsspillerne får minimum 825 000 kroner hver i EM. Han sier selv han gjerne kunne spilt gratis. Foto: EPA/Claus Bech DENMARK OUT
KUNNE SPILT GRATIS: Nicklas Bendtner og de danske landslagsspillerne får minimum 825 000 kroner hver i EM. Han sier selv han gjerne kunne spilt gratis. Foto: EPA/Claus Bech DENMARK OUTVis mer

For 179 kroner kan du kjøpe tilgang til 10 av EM-kampene, som vises i Fotballstudio.

(Dagbladet): De danske landslagsspillerne tjener minimum 825 000 kroner hver i løpet av EM som starter i dag, melder Ekstra Bladet.

Denne bonusen kan stige til tre millioner, hvis Danmark skulle kopiere bragden fra 1992 og vinne hele mesterskapet.

Kunne spilt gratis Nicklas Bendtner har ifølge den danske avisa en månedslønn på rundt to millioner kroner i Arsenal, og sier det er fotballen som betyr alt når Danmark spiller sin åpningskamp mot Nederland lørdag ettermiddag.

- Jeg bryr meg ikke om bonusen i det hele tatt. Nei, jeg tenker kun på å spille fotball og gjøre det bra i alle kampene, sier Bendtner.

2000: Det norske laget i EM 2000 (starter bakerst fra venstre) : Bent Skammelsrud (kaptein), Andre Bergdølmo, Eirik Bakke, Bjørn Otto Bragstad, Dan Eggen og Erik Mykland. Foran fra venstre Ole Gunnar Solskjær, Thomas Myhre, Vegard Heggem, Steffen Iversen og Tore Andre Flo. Foto: Tor Richardsen  / SCANPIX
2000: Det norske laget i EM 2000 (starter bakerst fra venstre) : Bent Skammelsrud (kaptein), Andre Bergdølmo, Eirik Bakke, Bjørn Otto Bragstad, Dan Eggen og Erik Mykland. Foran fra venstre Ole Gunnar Solskjær, Thomas Myhre, Vegard Heggem, Steffen Iversen og Tore Andre Flo. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

- Ville du gjort det gratis?

- Ja, det ville jeg, sier spissen.

Danmark er i gruppe med Tyskland, Nederland og Portugal.

- Vi er her for å gjøre danskene stolte. Det er en ære å få være med og jeg gleder meg utrolig til den første kampen, sier Bendtner.

Mer enn Norge fikk André Bergdølmo var med Norge i EM i 2000, og spilte i Ajax fra 2000 til 2003. Han spilte også i FC København fra 2005 til 2007.

VIF: Vålerengas André Bergdølmo og hovedtrener Martin Andresen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
VIF: Vålerengas André Bergdølmo og hovedtrener Martin Andresen. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det ene året vi var med i EM, satt jeg igjen med omtrent den samme summen som danskene får. Rundt 800.000 kroner. Men det var samlet, med både kvalifiseringen og EM-sluttspillet. Så det er klart de får mer enn vi gjorde, sier André Bergdølmo til Dagbladet.

Han spilte alle tre EM-kampene i 2000.

- Dette er en bonus for spillerne, og det er ikke noe de tenker på under et mesterskap. Det er klart det er mye penger, men alle tenker sportslig, sier Bergdølmo.

Hvis Norge hadde vunnet EM i 2000, ville hver av spillerne innkassert 720 000 kroner i bonus.

Slik var satsene:
50 000 kr. for seier.
20 000 kr. for uavgjort.

Videre til kvartfinalen:
120 000 kr. til spillere som har deltatt i tre kamper.
90 000 kr. til spillere som har deltatt i to kamper.
60 000 kr. til spillere som har deltatt i færre enn to kamper. For cupspillet:
125 000 kr. for seier i kvarten.
150 000 kr. for seier i semifinale.
125 000 kr. for sølv.
175 000 kr. for gull.

Tviler på Danmark Bergdølmo som spilte i Nederland og i Danmark, tror det må et lite under til for at danskene skal overraske i EM-gruppa.

- Danmark må ha vanvittig flaks for å gå videre. Jeg tror ikke de er gode nok til å slå lag som Tyskland og Nederland. De har havnet i en forferdelig gruppe, og sånn sett er de uheldige, sier André Bergdølmo.

Som tidligere Ajax-spiller følger han ekstra god med på klubbens danske stjerneskudd, Christian Eriksen.

- Jeg kjenner ham ikke personlig, men har kontakt med folk i Ajax som jobber med ham daglig. Han er en brilliant spiller, og han kunne ha spilt fast på et bedre landslaget enn det danske, sier Bergdølmo.

- Han er en utrolig lærevillig gutt, og genuint interessert i å bli bedre. Han vil ende opp i en av de aller største klubbene i Europa, sier han.