Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Så mye tjener håndballjentene i EM: Dobler ved seier mot Frankrike

Spillerne får 1,2 mill. på deling.

KJEMPER OM 1,2 MILL: De norske håndballjentene kan vinne 75 000 kroner hver om de stikker av med EM-gullet. Det er en samlet pott på 1,2 millioner kroner. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KJEMPER OM 1,2 MILL: De norske håndballjentene kan vinne 75 000 kroner hver om de stikker av med EM-gullet. Det er en samlet pott på 1,2 millioner kroner. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HELSINGBORG (Dagbladet): Håndballjentene stormer mot finalehelgen i håndball-EM i Sverige og er klare for semifinale mot Frankrike i morgen.

Nå står laget med seks strake seire i EM og all kjemping og svetting kan betale seg i form både heder, ære og penger.

Dersom Norge tar EM-gull får nemlig hver spiller 75 000 kroner. Det får Dagbladet opplyst av Norges Håndballfordbund.

Håndballjentene blir dårligst nummer fire i mesterskapet og det betyr følgende satser:

  • Gull: 75 000 kr.
  • Sølv: 50 000 kr.
  • Bronse: 35 000 kr.
  • 4. plass: 12 000 kr

Det er dermed store økonomiske forskjeller i kampene som venter - ikke minst vil en seier i semifinalen sørge for rundt en dobling av pengepremiene.

Det er 16 spillere i EM-troppen og det betyr en samlet pott på 1,2 millioner som fordeles på spillerne.

9375 per kamp

Skal vi se litt bak tallene? Norge spilte sin første kamp 5. desember og avslutter uansett plassering med finale eller bronsefinale 18. desember. Hvis vi går ut fra at spillerne får betalt for hver time i døgnet i disse 14 dagene, så har spillerne en timelønn på 223 kroner ved gull.

Setter vi det hele litt på spissen og sier at spillerne får betalt for antall timer i kamp, så er timelønnen (selvsagt) helt annerledes. Norge spiller åtte kamper i EM og det betyr åtte timer med effektiv håndballspill. Spillerne har da en timelønn på 9375 kroner ved gull.

Hvis vi rent kynisk tenker at spillerne får betalt per kamp, så får spillerne samme antall kroner - 9375 - per kamp i EM ved gull.

Uansett hvordan vi vrir og vender på tallene: All trening, svette, kjemping, alle scoringer, alle redninger, alle innspill, dobbelstuss, alle tekniske feil og all håndballglede kan gi håndballjentene 75 000 kroner inn i julestria etter to uker med EM i Sverige.

For ordens skyld, alle spillerne får likt betalt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Frankrike-test

I morgen venter Frankrike som ble gruppetoer i den andre pulja.

Frankrike er historisk sett en drømmemotstander for Norge. Nasjonene har møtt hverandre 83 ganger siden 1962. Norge har vunnet hele 64 ganger. Frankrike har 17 seiere og to kamper har endt uavgjort.

Seinest ble det en knusende norsk seier med 29-20 i Møbelringen Cup i slutten av november . Danmark og Nederland møtes i den andre semifinalen. Nå flytter også den norske EM-troppen rundt 20 mil nordover fra Helsingborg til Göteborg, der både semifinalen og finalen spilles. Det norske laget setter kursen mot finalebyen i formiddag.

Norge - Frankrike starter klokka 20.45 fredag. Kampen vises på TV3.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!