Så mye tjener hopperne

- Det var et par ­måneder der jeg levde på egg og tunfisk, sier ­Daniel-André Tande. Men ellers er øko­nomien til hopperne ikke så verst. Én utøver skiller seg ut.

REPRESENTERER NORGE: Hoppukelaget samlet utenfor hotellet i Oberstdorf. Fra venstre: Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad. Foto: Geir Olsen / NTB
REPRESENTERER NORGE: Hoppukelaget samlet utenfor hotellet i Oberstdorf. Fra venstre: Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Dagbladet har sjekket de siste offisielle skattetallene for nordmennene i Hoppuka. Dette er tallene for 2020, og best ut kommer Marius Lindvik. 23-åringen hadde en inntekt på i overkant av 1,2 million kroner.

Halvor Egner Granerud står oppført med 818.105 kroner. Neste år vil Asker-hopperen trolig toppe lista.

Han hadde en fantastisk sesong i fjor. Da vant han verdenscupen elleve ganger og hoppet inn pengepremier for to millioner kroner.

Dét vil også vise seg på skattetallene for 2021.

Sjekk hele lista for 2020 under:

- Å være hopper er ganske bra betalt hvis du hopper godt. Er du over gjennomsnittlig god, tjener du over snittet for en nordmann, sier Granerud.

- Jeg synes ikke vi skal klage altfor mye. Men naturligvis er det mer å hente i andre idretter.

At Lindvik topper lista, er muligens noe overraskende. Ikke utfra det han har gjort i denne Hoppuka, men i 2020, da han kom på sjuendeplass i verdenscupen sammenlagt.

NUMMER TO: Marius Lindvik kom på andreplass i Bischofshofen onsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB
NUMMER TO: Marius Lindvik kom på andreplass i Bischofshofen onsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvis du skal vite hvem som er best betalt, tror jeg du må se på det siste året (2021). Da slår Granerud meg, forteller han.

- Kommer alle pengene dine inn fra skihopping?

- Jeg har også en sponsor i ryggen, ­Tranemo Workwear. De bidrar med finansiell støtte. Jeg kan ikke klage og klarer meg fint. Men det er nok mer lukrativt å være golfspiller eller fotballspiller.

UTFORDRINGER: Daniel-André Tande innrømmer at han ikke alltid har vært stinn av gryn. Foto: Geir Olsen / NTB
UTFORDRINGER: Daniel-André Tande innrømmer at han ikke alltid har vært stinn av gryn. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Daniel-André Tande hadde en inntekt på 355.283 kroner i 2020.

- Pengestrømmen har vært dårlig, forteller han.

- Du må gjøre det stabilt godt gjennom en hel sesong for å tjene OK. Hvis du er under pari, blir det dårlig. Jeg hadde to måneder for et par år siden der jeg levde på egg og tunfisk. Det var det eneste jeg hadde råd til.

- Er det pengepremiene fra hoppinga dere lever av?

- Det er det vi lever av, ja. Hvis du vinner hvert renn, er det lukrativt. Er du stabilt topp ti, tjener du litt over en gjennomsnittlig årslønn. Ligger du utenfor topp 30 i verdenscupen sammenlagt, tjener du veldig lite penger.

En seier i verdenscupen gir 10.000 sveitsiske franc. Det tilsvarer 97.000 kroner. Kommer du på andreplass, innkasserer du 70.000 kroner. Tredjeplass gir 58.000 kroner.

Vinner du kvaliken før rennene, kan du plusse på 30.000 kroner.

I Hoppuka har det aldri vært bedre ­betalt for vinneren. Utøveren som stikker av med sammenlagtseieren får én mil­lion kroner. I tillegg kommer summene fra hvert renn.

- Vinner du millionen, tjener du også godt fra før. Men det er bra at det skjer endringer. Satsene har ikke vært justert siden 2009, forteller Granerud.

TIL SMØR PÅ MATEN: Landslagstrener Alexander Stöckl (t.v.) og landslagssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
TIL SMØR PÅ MATEN: Landslagstrener Alexander Stöckl (t.v.) og landslagssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

PS 1: Landslagstrener Alexander Stöckl hadde en inntekt på 1.057.397 kroner i 2020. Tallet for landslagssjef Clas Brede Bråthen var 990.563 kroner.

PS 2: Joacim Ødegård Bjøreng, som kom inn i Hoppuka i Innsbruck, hadde en inntekt på 62.555 kroner og formue på 716.568 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer