Så mye tjener idrettsstjernenes hjelpere

Managere, agenter og støttespillere.

MANAGER:  Cecilia Brækhus sammen med manager Rune Brynhildsen. Foto: Bjørn Langsem
MANAGER: Cecilia Brækhus sammen med manager Rune Brynhildsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De er noen av dem som er nærmest stjernene. Som sikret idrettsutøverne at deres dyrebare tid blir brukt til å trene og restituere, ikke la tankene fly i siffer, møter og nye kontrakter.

Du ser det gang på gang. Som da Petter Northug sa han «har folk som jobber med soningen», og når Magnus Carlsen tar et raskt blikk bort på manager Espen Agdestein for å få svare på noe i VM-forberedelsene.

De er der for pressen, for utøverne og for familien rundt.

Familie og profesjonelle De kommer fra forskjellige bakgrunn. Aksel Lund Svindal har for eksempel valgt sin far, Bjørn Svindal som manager, mens Petter Northug har valgt en gammel venn i Are Sørum Langås.

På den motsatte siden av skalaen er Kevin Skabo. Han har gjennom mange år bygget seg opp et nettverk og hatt flere av Norges største idrettsstjerner under sine vinger. Tidligere var det både Suzann Pettersen og Cecilia Brækhus, og per dags dato jobber Skabo for NHL-stjerna Mats Zuccarello og Håvard «kickalicious» Rugland. 

Der er også Lars Gilleberg. Han var tidligere manager for Petter Northug, og er i dag rådgiver for navn som John Arne Riise og Aksel Lund Svindal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.