Bonus til håndballjentene:

Så mye tjener VM-jentene: Mørk setter alt til sparing

Gull gir bonus på over 100 000 kroner hver spiller.

GULLJAKT: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Katrine Lunde er profiler i håndball-VM. Et godt mesterskap gir solid desemberlønn for spillerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GULLJAKT: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Katrine Lunde er profiler i håndball-VM. Et godt mesterskap gir solid desemberlønn for spillerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Spania, kl. 20.30

LEIPZIG (Dagbladet): Håndballmesterskap er blitt en adventstradisjon for nordmenn. Hver desember spiller håndballjentene VM eller EM - og i de seinere år er det blitt en konstant medaljejakt.

Og gode resultater gir en høyere bonus utbetalt til jul for spillerne. Gullvante norske jenter sikrer seg nemlig en svært solid lønn for desember.

VM-bonuser:

Utbetaling per spiller i VM:

Gull: 75 000 kroner

Sølv 50 000

Bronse: 40 000

4. plass: 12 000 kroner

5. plass: 5000 kroner

I tillegg får hver spiller 30 000 kroner for å kvalifisere seg til VM eller OL. Dette kommer i tillegg til mesterskapsbonus ved plassering.

Dersom Norge går hele veien får hver spiller over 105 000 kroner hver i ren bonus fra Norges Håndballforbund.

Dette innebærer 75 000 kroner i gullbonus, pluss 30 000 kroner får å kvalifisere seg til VM.

Seiersbonus

I tillegg til dette får spiller 2000 kroner per seier, og 1000 kroner per uavgjort i VM. Etter fire seire så langt i VM har altså hver spiller sikret seg 8000 kroner før Spania-kampen i kveld.

Men spillerne er avhengig av å prestere for å få store penger på konto.

- Jeg tenker ikke noe på bonus underveis i VM, og tar det som en hyggelig overraskelse hvis vi ender opp med noe. Alt handler om å vinne, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Norge har vunnet de to siste EM-sluttspillene - og det siste VM i 2015. I tillegg til bronse i OL. Det betyr mye penger inn for spillerne, totalt over 400 000 kroner i rene prispenger de siste tre åra.

- Bruker du pengene til noe spesielt, Mørk?

- Jeg setter pengene rett inn på sparekonto. Kanskje jeg unner meg noe, men nesten alt går rett til sparing. Det hender jeg kan få en skattesmell, for det er jo sånn at du ikke kan regne med at du får en bonus hvert år. De første årene var jeg ikke så rutinert og fikk noen skattesmeller. Nå regner jeg litt mer på det og setter alt til sparing, sier Mørk.

Stine Bredal Oftedal blir faktisk litt overrasket når Dagbladet nevner håndballjentenes bonusordning.

- Oi. Jeg har faktisk aldri tenkt på at vi får penger ved en viss plassering. Jeg vet jo om ordningen, men har ikke tenkt over at vi må bli nummer fem for få bonus, sier Oftedal til Dagbladet.

- Bruker du bonusen til noe spesielt?

- Det er sånn at dersom vi vinner mesterskap, så kan jeg unne meg noe litt fint. Men det er jo ikke sånn at jeg lever resten av livet bare på bonuser fra mesterskap, sier Oftedal med glimt i øyet.

- Ikke fotballønn

Camilla Herrem har vært med på sju gull i løpet av en innholdsrik karriere.

- Vi får ikke utbetalt millionsummer, nei, sier Herrem til Dagbladet med et lurt smil.

- Du har ikke planlagt tur til for eksempel Bahamas seinere i vinter?

- Nei, herregud. Det går stille for seg. Vi håper selvsagt at vi går så langt som mulig, men dette handler ikke om penger. Det handler om å prestere på banen og vinne kamper, sier Herrem.

- Er du fornøyd med bonusordningen?

- Jo. Men vi skulle selvsagt gjerne hatt fotballønninger, sier Herrem og ler.

Til de som lurer: De fleste landslagsspillere er under proffkontrakt med sine respektive klubblag og får vanlig lønn fra klubb også når de er med landslaget på mesterskap i desember.

Spania-test

I kveld klokka 20.30 spiller Norge mot Spania i 8-delsfinalen i VM. Norge må vinne, ellers er mesterskapet over.

Thorir Hergeirsson spår en tøff spansk test.

- Spania er et bra lag og kan vinne mot alle. De spiller litt annerledes enn de har gjort de siste åra, men vi skal være forberedt. Vi må opp ett hakk fra Sverige-tapet, men vi er optimister, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Norge - Spania kan du se direkte på TV 2 fra klokka 20.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer