Så nær var Boasson Hagen en drømmeavslutning

- Strålende jobb.

SEIERSLØS: Edvald Boasson Hagen klarte akkurat ikke å avslutte sesongen med seier i Japan Cup. Dermed står 2014 som hans første sesong uten triumf som sykkelproff. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
SEIERSLØS: Edvald Boasson Hagen klarte akkurat ikke å avslutte sesongen med seier i Japan Cup. Dermed står 2014 som hans første sesong uten triumf som sykkelproff. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNOVis mer

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen har kommet nærmere og nærmere den ettertraktede seieren i årets sesong.

Søndag var siste mulighet i endagsrittet Japan Cup, men i motbakkespurten i Utsunomiya ble det bare nesten. Nordmannen ble henvist til andreplass.

Dermed står 2014 som 27-åringens første seiersløse sesong i proffkarrieren.

Nathan Haas (Garmin-Sharp) holdt unna for Boasson Hagen på de siste meterne og kunne juble for sin andre seier gjennom tidene i Japan Cup. Australieren vant også i 2011.

Grega Bola (Vini Fantini Nippo) fulgte like bak Boasson Hagen på tredjeplass. Trioen som tok pallplasseringene var i en egen klasse i spurten.

Ned til danske Michael Valgren Andersen på fjerdeplass var det flere sykkellengder.

Nordmannens lagkamerater var toneangivende gjennom rittet. Det var Team Sky som gjorde brorparten av jobben i front av hovedfeltet for å samle det til en spurt i ei mindre gruppe.

Det var mange angrep underveis da rytterne klatret omtrent 2000 høydemeter på rittets 151 kilometer (10 runder à 14 kilometer og én runde à 10 kilometer).

Likevel lyktes det britiske mannskapet. De nøytraliserte alle angrepene før Boasson Hagen og ni andre fikk luke ut på den siste runden.

- Strålende jobb av Boasson Hagen som sikrer andreplassen, skriver laget om 27-åringens pallplassering.

Boasson Hagen varmet opp til det japanske endagsrittet med å kjøre et kriteriumsritt i Japan fredag. Der ble han tiendemann etter å ha vært opptrekker for Chris Sutton som triumferte.

Neste sesong skal nordmannen jakte seirer for sørafrikanske MTN-Qhubeka. Boasson Hagen avslutter samarbeidet med Team Sky etter fem år i stjernelaget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

SUVERENE: I spurten var det Edvald Boasson Hagen (fra venstre), Nathan Haas og Grega Bole som var de sterkeste. De skilte få centimeter mellom dem samtidig som det var flere sykkellengder ned til fjerdemann Michael Valgren Andersen. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
SUVERENE: I spurten var det Edvald Boasson Hagen (fra venstre), Nathan Haas og Grega Bole som var de sterkeste. De skilte få centimeter mellom dem samtidig som det var flere sykkellengder ned til fjerdemann Michael Valgren Andersen. Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO Vis mer