Så nær var Brandsdal sitt livs største skalp

Trodde han hadde Northug på gaffelen.

||| (Dagbladet): En fotballstøl Petter Northug fikk kamp til døra av Eirik Bransdal på lagsprinten i NM i dag.

Først på de siste meterne greide den dobbelte OL-mesteren å ta seg de nødvendige centimeterene foran Kjelsås-løperen, og Bransdal innrømmer at han trodde han hadde Northug på gaffelen.

- Det er litt surt, jeg må si det. Det hadde vært kult å ta ham - jeg trodde faktisk jeg skulle gjøre det også. Jeg hadde jo noen meter på ham i starten av oppløpet hvor det virket som om han ikke greide å akselerere noe mer. Men Petter er jo helt rå. Det er ikke noe nederlag å tape for ham, selv om det som sagt var litt surt, sier Brandsdal til Dagbladet.

Forsøkte å rykke fra
Han ble sendt først ut på den siste sløyfen av lagkompis Stian Hallén, som blant annet rykket fra lillebror Northug og imponerte på sine strekker. Noen meter bak kom likevel Petter Northug, og Bransdal vurderte hvorvidt han skulle forsøke å gjøre som Axel Teichmann gjorde på lagsprinten i OL - å kjøre knallhardt fra start -  eller om han skulle holde igjen.

Han valgte en slags mellomting.

- Jeg tenkte at han kom til å komme opp i ryggen uansett. Jeg lå foran hele veien, og prøvde å rykke på toppen av løypa før vi kjørte ned mot stadion. Jeg lyktes ganske bra med det og kom først inn på oppløpet.

- Hva skjedde deretter?

- Det var egentlig et veldig langt oppløp, og vi kom inn i ganske stor fart begge to. Han gikk ut ganske raskt, men jeg så ham hele tida i sidesynet og han lå bak meg. De siste 40 meterne traff jeg veldig godt, men så kom det plutselig noen feilskjær. Da kom han på de siste 10 meterne og gikk forbi. Det var en bra spurt fra min side, men jeg havnet litt bakpå mot slutten, sier Brandsdal.

Skryter av lagkompisen
Han understreker at han ikke skylder på feilskjærene .

- Det var bare for dårlig av meg at det skjedde.

Brandsal roser lagkompis Hallén, som han betegner som «sykt bra». Og han håper han får en ny sjanse til å slå Petter i en spurt.

- Det er mulig jeg ble litt stressa, men det følte jeg at han ble også. Det virket sånn. Men det var kult å få prøvd seg, jeg håper det blir flere dueller, sier han til Dagbladet. 

BRANDSDAL LIKE FORAN?: Like før målgang ser Eirik Bransdal ut til å ha et lite overtak. Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet
NORTHUG KOMMER TILBAKE: Petter har fått opp dampen og er på vei forbi. Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet
SIDE OM SIDE Det er tilnærmet dødt løp når 10 meter gjenstår. Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet
PETTER ER FORAN: Petter Northug avgjør og sikrer Northug-familien en historisk triumf. Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet
NORTHUG-BRØDRENE ØVERST:Fra venstre Stian Hallén og Erik Brandsdal, Kjelsås, vinnere Tomas og Petter Northug, Strindheim og nr. 3, Anders og Øyvind Gløersen, Rustad. Foto: Ola Rye / Scanpix
NORTHUG-BRØDRENE ØVERST:Fra venstre Stian Hallén og Erik Brandsdal, Kjelsås, vinnere Tomas og Petter Northug, Strindheim og nr. 3, Anders og Øyvind Gløersen, Rustad. Foto: Ola Rye / Scanpix Vis mer