Så nær var Kristoff sin aller første etappeseier i Tour de France

Passert av Kittel på de siste meterne.

SÅ NÆRT: Alexander Kristoff var noen centimer i fra å vinne sin første seier i Tour de France, desverre ble han slått av Kittel på målstreken. Foto: AP Photo / ASO / NTB Scanpix
SÅ NÆRT: Alexander Kristoff var noen centimer i fra å vinne sin første seier i Tour de France, desverre ble han slått av Kittel på målstreken. Foto: AP Photo / ASO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(www.procycling.no): Alexander Kristoff var bare centimetere fra å ta sin aller første seier i Tour de France. Nok en gang måtte nordmannen se seg slått av tyske Marcel Kittel på oppløpet.

Den eneste nordmannen i Tour de France åpnet spurten da det gjensto cirka 300 meter til mål, spurten ble lang og Kristoff ble nummer to på tirsdagens fjerde etappe. En noe irritert Kristoff slo i styret da han passerte målstreken.

- Han er veldig sterk, og han tok meg ikke med mye i dag, men han tok meg og det holder jo, sier Kristoff til TV2 rett etter målgang.

For første gang i årets tour fikk ikke Giant-Shimano opptrekket til å fungere. Da benyttet Katjusja muligheten til å ta føringen.Luca Paolini og Alexander Porsev førte Kristoff helt i front, men da det var omtrent 400 meter igjen, var Porsev ferdig. Da måtte Kristoff starte spurten.

- Det ble litt langt. Vi var bittelitt tidlig ute. Taktikken fungerte bra, men det ble litt for langt dessverre. Det var nesten, forteller en noe skuffet Kristoff til TV2.

Den nye spurtkongen Giant-Shimano viser at de snakker med bena, etter at de i forkant av touren gikk offensivt ut å sa de hadde bygd opp laget for å vinne flere etapper. En av rytterne som gjorde en iherdig innsats under tirsdagens etappe, var kinesiske Ji Cheng, som er historiens første kineser i touren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer