Så nær var Kristoff sin aller første etappeseier i Tour de France

Passert av Kittel på de siste meterne.

SÅ NÆRT: Alexander Kristoff var noen centimer i fra å vinne sin første seier i Tour de France, desverre ble han slått av Kittel på målstreken. Foto: AP Photo / ASO / NTB Scanpix
SÅ NÆRT: Alexander Kristoff var noen centimer i fra å vinne sin første seier i Tour de France, desverre ble han slått av Kittel på målstreken. Foto: AP Photo / ASO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(www.procycling.no): Alexander Kristoff var bare centimetere fra å ta sin aller første seier i Tour de France. Nok en gang måtte nordmannen se seg slått av tyske Marcel Kittel på oppløpet.

Den eneste nordmannen i Tour de France åpnet spurten da det gjensto cirka 300 meter til mål, spurten ble lang og Kristoff ble nummer to på tirsdagens fjerde etappe. En noe irritert Kristoff slo i styret da han passerte målstreken.

- Han er veldig sterk, og han tok meg ikke med mye i dag, men han tok meg og det holder jo, sier Kristoff til TV2 rett etter målgang.

For første gang i årets tour fikk ikke Giant-Shimano opptrekket til å fungere. Da benyttet Katjusja muligheten til å ta føringen.Luca Paolini og Alexander Porsev førte Kristoff helt i front, men da det var omtrent 400 meter igjen, var Porsev ferdig. Da måtte Kristoff starte spurten.

- Det ble litt langt. Vi var bittelitt tidlig ute. Taktikken fungerte bra, men det ble litt for langt dessverre. Det var nesten, forteller en noe skuffet Kristoff til TV2.

Den nye spurtkongen
Giant-Shimano viser at de snakker med bena, etter at de i forkant av touren gikk offensivt ut å sa de hadde bygd opp laget for å vinne flere etapper. En av rytterne som gjorde en iherdig innsats under tirsdagens etappe, var kinesiske Ji Cheng, som er historiens første kineser i touren.

Tourens nye spurtkonge tok sin tredje seier i etapperittet. Kittel har en enorm kraft og et lag rundt seg som er samkjørte og sterke. Kristoff måtte igjen se seg slått av uslåelige Kittel.

- Jeg er fortsatt sliten, det var veldig hektisk på slutten av løpet i dag, sier en andpusten Kittel i seiersintervjuet.

Et brudd som ble kjørt inn 16 kilometer før mål, vind og våt asfalt gjorde at innspurten ble preget av nervøs kjøring.

- De siste 30 kilometerne kjørte vi veldig fort og det var vanskelig å holde seg sammen med laget. Mot finalen lå jeg på hjulet til Renshaw. Jeg tenkte bare på den siste svingen, og jeg var klar til å gå da det var 500 meter igjen til mål, fordi jeg ikke så mål. Det var en vanskelig spurt, sier spurtkongen.

Kittel slo så vidt Kristoff på den fjerde etappen, det viser at nordmannen nærmer seg sin første seier i touren.

- Kristoff er en farlig spurter, det så vi i dag. Det viser at vi ikke er uslåelige og han er sterk nok, sier Kittel. 

Kort oppsummering Det er allerede mye dramatikk bak kulissene i årets Tour de France, med blant annet Mark Cavendish som truer Alexander Kristoff med søksmål på grunn av nordmannens uttalelser etter at briten velten ut av touren på den første etappen.

Touren byr alltid på dramatikk, og i den fjerde etappen av Tour de France startet det tidlig.

Andy Schleck (Trek Factory Racing) stilte ikke til start på grunn av skadene etter mandagens velt. Asfaltsmakingen fortsatte også på tirsdag, Chris Froome (Sky) var en av rytterne som havnet i en velt kort tid etter start og fikk et kraftig kjøttsår på sin venstre hofte

Thomas Voeckler (Europcar) og Luis Àngel Mate (Cofidis) gikk i brudd allerede etter en kilometer. Mot slutten av tirsdagens 163 kilometer lange etappe til Lille satte Cannondale, BMC og Lotto Belisol opp farten for å kjøre inn duoen med Voeckler (Europcar) og Mate(Cofidis), og selvfølgelig for å utfordre Giant-Shimano og Marcel Kittel i finalen. Lotto Belisol har Andrè Greipel og Cannondale har Peter Sagan, som sine spurtkort på de flateste etappene. 

Feltet ble sprekt opp og tidsdifferansen til duon ble fort kjørt inn. Voeckler hadde tydeligvis bestemt seg for å prøve lykke på tourens fjerde etappe. Hovedfeltet roet ned kjøringen, mens Voeckler fortsatte å ligge i brudd, denne gangen alene

Desverre for Voeckler ble han kjørt inn da det var 15 kilometer igjen til mål etter en heriosk innsats. Franskmannen fikk vist seg frem for sine franske fans, og det er nok ikke første gang vi ser Voeckler i tet. 

Denne artikkelen er levert sykkelnettstedet www.procycling.no.  

SINT: Alexander Kristoff ble tydelig forbanna da han innså at etappeseieren glapp - og slo i styret og skrek noen stygge ord. Foto:EPA / NICOLAS BOUVY / NTB Scanpix
SINT: Alexander Kristoff ble tydelig forbanna da han innså at etappeseieren glapp - og slo i styret og skrek noen stygge ord. Foto:EPA / NICOLAS BOUVY / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer