Så nær var Zlatan ved å bryte Mourinho-forbannelsen

Uavgjort mot Chelsea.

• PSG - Chelsea 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Mye handlet om Zlatan Ibrahimovic før kveldens storkamp i Champions League mellom franske PSG og engelske Chelsea.

Men heller ikke i kveld greide 33-åringen å score sitt første mål mot gamlesjefen, José Mourinho.

Den første av to kamper i åttedelsfinalen endte uavgjort, og dermed må PSG blomstre i London i mars for å ha sjans til å gå videre.

- Det blir uansett en superkamp igjen, sier Viasat-kommentator Vidar Davidsen.

- Jeg er veldig fornøyd fordi laget kontrollerte hele kampen. Vi var uheldige fordi Chelsea har én av verdens beste keepere. Resultatet er ikke veldig bra, men vi har muligheten på Stamford Bridge, sier David Luiz etter kampen.

Forsvarsrekka rulla opp Første omgang startet i rolig tempo, der en heading fra den svenske hovedrolleinnehaveren var nær ved å heade PSG i ledelsen i det 11. minutt.

Chelsea virket godt forberedt til slaget i Paris, og lå kompakt bakover.

I det 36. minutt fikk José Mourinho og hans menn uttelling og en ledelse - servert av forsvarsrekka.

John Terry fikk ballen på venstrekant, og løfta ballen inn i feltet. Der flikket Garry Cahill ballen videre mot bakre stolpe, hvor Branislav Ivanovic headet ballen i nettmaskene bak Salvatore Sirigu - til ledelse for gjestene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zlatan hadde sjansen til å utlikne på frispark rett før pause, men skuddet gikk en liten meter over mål.

Cavani-utlikning Andreomgang startet som de første 45 minuttene, i rolig tempo. Chelsea stengte igjen bakover, og lot verken Edinson Cavani eller Zlatan få mye plass.

Men da markeringa glapp for Chelsea, ble de straffet hardt i det 53. minutt.

Blaise Matuidi la inn fra venstrekanten, og i boksen løp Edison Cavani seg fri, og headet ballen inn i det lengste hjørnet - til 1-1 i Paris.

Det var Cavanis sjette mål på sju CL-kamper.

Ikke lenge etter var Zlatan Ibrahimovic nær ved å få sin scoring, men et langt ben fra Sirigu hindret svensken den etterlengta scoringa.
Ezequiel Lavezzi var på returen, men ballen ble blokket av Cahill.

Nesten kveldens helt Scoringa ga PSG ny giv, og i det 65. minutt var David Luiz, som hadde en svært god kamp, nær ved å heade PSG i ledelsen.

Da den nye energien etter scoringa ikke førte til noe, falt tempoet og presset fra hjemmelaget. Fordelen for Zlatan & Co var at det så ut til at gjestene fra England var bruktbart fornøyde med å få med seg uavgjort fra kveldens kamp.

Edison Cavani var svært nær ved å bli kveldens helt i Paris, da han rett før 80 spilte minutter forsøkte seg fra skrå vinkel på venstrekanten. Dessverre for PSG gikk ballen noen centimetre på utsiden av stolpen.

På overtid fikk Zlatan nok en sjanse til å få den scoringa han så gjerne skulle hatt mot Mourinho, men nok en gang ville det seg ikke på heading fra svensken.

Returoppgjøret mellom Chelsea og PSG spilles i London 11. mars.

- Et godt resultat mot et veldig godt lag med fantastiske offensive spillere, sa Chelsea-manager José Mourinho ifølge ITV etter kampen.

UAVGJORT: Edison Cavani sørget for at PSG greide uavgjort mot Chelsea i kveld. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA / NTB Scanpix
UAVGJORT: Edison Cavani sørget for at PSG greide uavgjort mot Chelsea i kveld. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA / NTB Scanpix Vis mer