Så nær

LEEDS (Dagbladet): Leeds- Valencia 0- 0. - Brassespark trener jeg ikke på, det er noe som ligger i blodet. Og hadde det gått inn, ville det vært et av de store målene i Champions League.

Det sier John Carew en drøy halvtime etter at Valencia og Leeds hadde spilt en av tidenes mest underholdende 0- 0-kamper.

- Vi kom for uavgjort og klarte det, vi er kjempefornøyde med det, sier Carew.

Brassen kom etter tolv minutter. En radiokommentator fra Valencia-regionen ropte nesten på seg spanskesyken da han så Carew ligge vannrett - med ryggen til mål - og fike til ballen.

Bare en mesterlig god Nigel Martyn hindret et tidlig bortemål.

Rio den store

- Jeg så ikke hvor nær ballen var å gå inn, men jeg traff realt. Sånt skjer på refleks noen ganger, sier Carew.

Etterpå brasseåpningen fordelte sjansene seg ganske så sosialdemokratisk og rettferdig. Både Leeds og Valencia hadde to redninger på strek. Rio Ferdinand viste i det 93. minutt at han er verdt alle sine millioner. Han stusset et sprettskudd med issen. Vekk fra streken.

- Rio kommer til å bli en av de beste midtstopperne i verden, sier en Rios lagkamerat, Olivier Dacourt.

Carew hadde flere feider med Rio fra London.

- Det ble fysisk, men ikke noe mer, sier Carew som hadde en stor målmulighet i tillegg til den som ligger i blodet.

Like før slutt, fra cirka ti meter: John prøvde å skyte på direkten, men han traff med knottene. Der og da sto nordmannen i lavere kurs enn pesetaene blant spanjolene. Sånn er det, men John har en forklaring.

Klare direktiver

- Ballen kom brått på meg, jeg hadde en motspiller rett ved siden av og ble litt forstyrret. Men jeg skulle nok ikke ha prøvd å skyte på direkten. Det hadde vært bedre om jeg hadde tatt med meg ballen noen meter, sier Carew, som hadde fått klare direktiver fra manager Hector Cuper.

- Min rolle var klar fra start av. Jeg skulle ligge oppe alene og forstyrre foran. Stusse baller, holde på ballen og prøve å få laget framover. Det fungerte bra, og jeg er godt fornøyd med min egen innsats, sier Carew.

På juniorlaget

- Når scora du sist på et brassespark?

- Ååå, det er lenge siden, på juniorlaget. Lenge siden? Jeg er jo bare 21 år, da, sier Carew og ler.

- Overrasket over Leeds?

- Nei, de har hele tida vist at de er et godt lag. En utrolig vilje, innsats og flere gode spillere. Det er helt annerledes enn Arsenal, skjønner at Leeds har kommet så langt, sier Carew som nettopp senket Gunners i forrige runde. Da med en heading.

- Lompeskudd

Kompisen fra landslaget, Eirik Bakke (på benken), om John:

- John hadde en vanskelig oppgave foran, men han jobbet og klarte seg godt gjennom hele kampen. Han hadde to gode sjanser, som heldigvis for oss ikke gikk i mål, sier Bakke - som mener det blir tøft om ei uke, borte i Spania.

- Dette var et bra resultat for dem og det blir tøft der nede, men vi reiser nedover med optimisme og vi er i stand til å score mot hvem som helst, sier Bakke.

- Bra brasse av Carew?

- Brassespark var det da ikke, det var ei lompe, sier Bakke og ler. Om ei uke kan han glede seg til retur og tapas i Spania.

<B>UAVGJORT:</B> Det ble uavgjort mellom Leeds og Valencia. Her er John Carew i duell.