- Sa nei til 15 millioner fra Brann

Rushfeldt lot seg ikke lokke.

(Dagbladet.no): Brann lurte i kulissene med et kjempetilbud da Sigurd Rushfeldt skulle velge seg en norsk klubb.

I dag skriver Bergensavisen at rødtrøyene la hele 15 millioner kroner på bordet til Austria Wien-spissen. Summen inkluderte lønn over tre sesonger, pluss en pengepott for å skrive under kontrakten.

Likevel sa Rushfeldt nei til Brann.

I går forklarte 33-åringen at følelsene styrte klubbvalget. Derfor ble det langt mindre penger i TIL, gamleklubben han forlot etter cupfinaleseieren i 1996.

Fulgte hjertet

- Jeg fulgte hjertet og da ble det Tromsø. Jeg har egentlig alltid hatt lyst til å komme tilbake til klubben, sa Rushfeldt på TV fra Østerrike.

Det inntrykket fikk også Mons Ivar Mjelde, Brann-treneren som selvsagt kunne tenke seg landslagsspissen på laget.

- Vi respekterer hans avgjørelse. Vi hadde ikke regnet med å få ham. Han følte en forpliktelse til å yte noe for Tromsø og ville hjem. For vår del var ikke hans signatur et «must», sier Mjelde til BA.

GAMLE TRAKTER: Sigurd Rushfeldt blir makker med Ole Martin Årst i TIL, akkurat som i suksessesongen 1996. Foto: Scanpix
GAMLE TRAKTER: Sigurd Rushfeldt blir makker med Ole Martin Årst i TIL, akkurat som i suksessesongen 1996. Foto: Scanpix Vis mer

Debuterer mot VIF

Også VIF-trener Kjetil Rekdal fikk tidlig beskjed om at Vålerenga bare var en eventuell reserveløsning for Rushfeldt.

- Da vi snakket med Rushfeldt sa han at han bare var interessert hvis det ikke gikk i orden med Tromsø, sa Rekdal til Dagbladet.no i går.

Rushfeldt blir TIL-spiss 1. juli, men spiller ikke seriekampen mot Start dagen etter. 33-åringen vil heller hvile, og venter med nydebuten til oppgjøret mot VIF 16. juli.

- Jeg har vært ute i syv år nå, og kjenner at jeg ønsker meg en god ferie. Det er nesten ingen kamper i juni, og derfor har jeg bestemt meg for å ta meg en ferie å juni måned for å koble batteriene og være best mulig rustet til jeg begynner på han igjen, sier Rushfeldt til Bladet Tromsø.

• Din kommentar: Valgte Rush rett klubb?

TAR FERIE: Sigurd Rushfeldt utsetter comebacket to uker og debuterer først mot VIF 16. juli.