Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sa nei til å halvere lønna

Spillerne og ledelsen i fotballstorheten Barcelona er uenige om hvor stort lønnskutt som skal innføres for å hjelpe klubben gjennom koronakrisen.

SA NEI: Lionel Messi og de andre Barcelona-stjernene skal ikke være spesielt sugne på en halvering av lønningsposen. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix
SA NEI: Lionel Messi og de andre Barcelona-stjernene skal ikke være spesielt sugne på en halvering av lønningsposen. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix Vis mer

Ifølge avisen AS har Lionel Messi og de andre Barcelona-stjernene inntil videre avslått forslagene fra klubbledelsen om lønnsreduksjon.

Klubben ønsker at alle profesjonelle spillere går med på et lønnskutt på hele 70 prosent så lenge koronaviruset gjør at det ikke kan bedrives idrett. Klubbpresident Josep Maria Bartomeu skal samtidig ha vært villig til å gjøre et unntak for A-laget i fotball, slik at deres lønnskutt ikke overstiger 50 prosent.

Dette forslaget skal også ha blitt avvist av spillernes representant. Ifølge radiokanalen RAC1, som siteres i en rekke spanske medier, er de villige til å godta en lønnsreduksjon på 30 prosent for resten av sesongen.

Mediene i landet rapporterer også at det finnes en særlov som gjør at Barcelona og andre klubber kan slippe å betale en del av spillertroppens lønn så lenge koronapandemien varer, selv uten spillernes godkjennelse.

Torsdag kveld publiserte Barcelona en pressemelding på sitt nettsted der klubben varsler en «proporsjonal reduksjon» av lønningene i de ulike kontraktene, uten å fastslå hvilken prosent eller andel det dreier seg om. Klubben informerer også om en rekke tiltak den iverksetter for å bidra til bekjempelsen av koronaviruset.

All toppfotball i Spania er utsatt inntil videre som følge av virusutbruddet. Siste kampdag i La Liga var 10. mars. Pausen gjør at klubbene går glipp av store summer i form av TV-penger, sponsorutbetalinger og billettinntekter.

Hele Norges coronakart