Sa nei til LSK

Etter to møter med klubben sa Ham-Kam-trener Ståle Solbakken nei til å trene Lillestrøm i forrige uke.

HAMAR (Dagbladet): - Det er synd for klubben. Ståle er et naturlig valg til å overta som LSK-trener. Tar du vekk meg, er han det beste alternativet, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.

- Indre følelse

Ståle Solbakken sier det var en indre følelse som gjorde at han takket nei til LSK.

- Jeg fikk klarsignal til å utvikle LSK, men den indre følelsen gikk på at jeg skal fortsette i Ham-Kam.

Jeg er i gang med å bygge opp noe her på Hamar, og takket nei til LSK i forrige uke. Nå er jeg fast bestemt på å bli på Hamar, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Arne Erlandsen beklager at tilbudet fra LSK til Solbakken har kommet ut i media.

- Slike ting burde LSK-ledelsen greid å holde internt. Det er uheldig for klubben at samtalene med Ståle har kommet ut. Selv har jeg visst om LSKs interesse. Ståle kjenner klubben godt, har samme filosofi som LSK og burde overtatt jobben. Nå har vi i stedet klart å skape litt storm sjøl, sier Arne Erlandsen.

Kontrakt ut 2007

Ståle Solbakken har kontrakt som Ham-Kam-trener ut 2007-sesongen. Han har tidligere sagt nei til Bryne én gang og Aalborg to ganger.

- Jeg var nok nærmere å si ja til Aalborg enn til LSK. Visjonen i Ham-Kam er å bygge opp en kultur som klubben kan falle tilbake på i med- og motgang. I Ham-Kam har det vært for mye på lykke og fromme. Uansett hva som skjer i LSK blir klubben aldri rystet, sier Ståle Solbakken.

- Rå målscorer

Kampen i går var han ikke særlig fornøyd med.

- Defensivt var vi bra, offensivt var vi for dårlige. LSK-keeper Emille Baron vant i perioder 10 av 10 innlegg grunnet upresise innlegg. LSK var tunge og leie å spille mot, og fikk kampen inn i sin gate. Espen Olsen kom stadig bedre utover i kampen, og var helt rå på utlikningsmålet. LSK-målet skulle vært unngått. Vi burde tatt ut Arild Sundgot i forkant av scoringen, sier Ståle Solbakken etter den niende tippeligakampen uten tap.

DELTE GODENE: Espen Olsen utliknet for for Ham-Kam mot LSK.
BLIR PÅ HEDMARKEN: Ståle Solbakken.