Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sa nei til Polen

I mars var Lyns Thomaz Sokolowski (17) på treningsleir for å spille landskamp for Polen. Men han ombestemte seg i siste liten. Thomaz ville ikke ødelegge muligheten til å spille for Norge.

MOLDE (Dagbladet): Ni minutter før slutt mot Molde så vi eksempelet på at vi kanskje en gang i framtida skal være strålende fornøyd med unge Sokolowskis sportstlig sett ganske dramatiske valg i mars i år:

Sjekket forholdene

«Soko» murte inn utlikninga til 2- 2 bak Moldes keeper. En fantastisk avrunding av et meget positivt innhopp for Jan Derek Sørensen. «Soko» demonstrerte all den entusiasmen og selvtillitten Lyn har manglet denne sesongen.

- Det var jo ikke noe å spare på, sier han.

Og målet omtaler han med to ord og et digert glis:

- - Perfekt treff.

Han kunne startet sin landslagskarriere for Polen med dobbeltlandskamp mot Polen. Men valgte å vente på norsk statsborgerskap - og forhåpentligvis en karriere i det norske landslagssystemet i stedet.

- Jeg var med på treningsleiren og sjekket ut forholdene og nivået. Jeg fant ut at jeg ikke ville ødelegge mulighetene til å spille for Norge, sier han.

Hospitant

«Soko» er sønn av den tidligere Tromsø-spilleren Kaz Sokolowski, som nå trener damelaget til Asker. I Lyn er han en slags hospitant. På Lyns offisielle hjemmeside er han ikke en gang presentert blant A-lagsspillerne, til tross for at han har hatt flere lovende innhopp i treningskampene i oppkjøringa.

Urettferdig

Lyn-trener Teitur Thordarson tror Sokolowski fort kan få innfridd landslagsambisjonene.

- Han er et kjempetalent, og profesjonell i alt han foretar seg. Jeg tror han kan nå veldig langt, sier Teitur.

Han framhever spesielt «Sokos» skudd og presise langpasninger. I går ble begge deler helt avgjørende for et Lyn-lag som blir litt bedre for hver kamp.

- I dag fulgte vi opp den positive førsteomgangen mot Rosenborg. Det hadde vært ufortjent å tape her i dag, sier Lyn-treneren

FULLTREFF: Thomaz Sokolowski har utlignet til 2- 2 for Lyn og får velfortjente gratulasjoner av Jacob Augustsson, Eldar Hadzimehmedovic og Johann Gudmundsson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media