Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sa nei til proff-tilbud

Som 15-åring kunne Trond Fredrik Ludvigsen (18) blitt proff i den spanske toppserien. I stedet valgte han Bodø/Glimt - hvor han nå er i ferd med å bli en stor stjerne.

Han fylte 18 for en drøy måned siden, men til tross for sin unge alder, har han brukt årets sesong til å markere seg for fullt.

I går var det unggutten fra Finnmark som skal ha hovedæren for at Bodø/Glimt klarte å hente opp 0- 3 mot LSK på Åråsen.

Og han gjorde det med to fantastiske scoringer.

- Nifst, sier Glimt-trener Dag Opjordsmoen om måten Ludvigsen satte inn utlikningsmålet på i går - et vakkert skudd fra hjørnet av 16-meteren som skrudde inn i motsatt hjørne.

- Var ikke riktig

Trond Fredrik er i dag glad for at han vraket kontraktstilbudet fra Espanol - og valgte å bli i Norge.

- Det var veldig smigrende. Men jeg følte ikke at det var riktig av meg - verken sosialt, skolemessig eller sportslig. Og det valget angrer jeg ikke på, smiler han.

I tillegg har hann fått tilbud om prøvespill fra nederlandske, tyske og engelske klubber.

Og sagt nei til samtlige.

- Når er det riktig for deg å reise ut? - Det vet jeg ikke, og det tenker jeg heller ikke på. Jeg har kontrakt med Glimt i tre og en halv sesong til, og stortrives her, sier Trond Fredrik Ludvigsen.

Unggutten takker Bodø/Glimts talentutvikler Øystein Gåre for utviklingen.

- Teknikk- og avslutningstrening med ham har gitt et stort utbytte. Tror jeg lærer mer her hjemme enn jeg ville gjort i utlandet. Men slikt er selvfølgelig individuelt. Jeg er avhengig av trygghet rundt meg, sier Trond Fredrik Ludvigsen.

I stall Hauge

Unggutten er i stallen til proffagenten Rune Hauge. Selv hevder han at han valgte det for å få ro rundt seg.

- Det ringte agenter til meg i ett sett. Ved å inngå kontrakt med en agent, har jeg fått mer ro. I øyeblikket er det ingen klubber i utlandet som er aktuelle, sier Ludvigsen.

ANGRER IKKE: Trond Fredrik Ludvigsen angrer ikke på at han valgte Bodø framfor en profftilværelse i utlandet. Her er han sammen med talentutvikler Øystein Gåre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media