Sa nei til VIF

Vålerenga ønsket å sommerlåne Thomas Myhre fra Sunderland, men landslagskeeperen takket nei. I går gjorde Myhre to kjemperedninger som kan redde profflivet i utlandet.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Flere norske klubber har henvendt seg til meg, men på det nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt å komme tilbake til Norge. Jeg føler jeg har kapasitet til å være ute en stund til, og det har vært interesse både fra England og andre steder, sier Myhre.

For Vålerenga-direktør Kjetil Siem er Myhres svar skuffende. Klubben har bare Øyvind Bolthof igjen som kapabel Tippeliga-keeper etter at Pa Dembo Touray ble langtidsskadd. Det betyr ifølge Siem at klubben kan hente inn en keeper på dispensasjon.

- Vi kontaktet Thomas. Men det lot seg dessverre ikke gjøre. Samtalen varte i 32 sekunder, sier Siem til Dagbladet.

Også Viking ønsker Myhre velkommen - den dagen han ønsker å spille i Norge. Klubben har foreløpig ikke forlenget kontrakten med Frode Olsen (35).

- Thomas vet at han alltid er velkommen tilbake til oss om han vil tilbake til Norge, sier direktør og trenervikar Bjarne Berntsen.

Tiger i buret

Men i går viste Myhre definitivt at han har kapasitet til å spille flere år i utlandet. Særlig da han reddet uavgjort for Norge med to fantomredninger på to sekunder da først Daniel Gabbidon og så Paul Ferry dundret løs innenfor femmeteren like etter pause.

- Det var en veldig god følelse etterpå. Jeg hadde ikke sjanse til å holde det første skuddet. Da var det bare å stupe ut. Om den andre treffer meg i trynet eller ballene får så være. Det var vel så mye flaks som dyktighet som gjorde at jeg reddet, sier han

- Kan dette være redningene som gir deg ny jobb?

- Ja, det kan i alle fall ikke ha vært ugunstig.

Skryt fra Åge

Det er uansett et faktum at Myhre gambler med framtida når han nå sier nei til å spille fotball i fedrelandet. Landslagssjef Åge Hareide har ganske tydelig signalisert at spillerne hans må spille jevnt på klubbnivå for å være aktuelle inn i VM-kvaliken.

I Sunderland er Myhre uansett ferdig. Manager Mick McCarthy, som var på Ullevaal i går, foretrekker estlenderen Mart Poom mellom stengene.

- Jeg har et kjempeforhold til McCarthy. Han sier at jeg og Poom er for gode til å være i samme klubb, sier Myhre.

Som ikke tror han har ny klubb klar med det første.

- Jeg tror det kommer til å gå en god stund. Det viktige er å være klar for en ny klubb den siste uka før seriestart, sier han.

Inn i ferien kan Myhre ta med seg Åge Hareides skryt i går:

- Thomas har vært praktfull siden han kom tilbake mot Nord-Irland. Han er faktisk enda bedre enn jeg trodde. Han har stor ro, autoritet og viser dyktighet i avgjørende situasjoner. Han er den jeg er mest fornøyd med i dag.

FANTOMREDNING 1: Her redder Thomas Myhre praktfullt skuddet fra Daniel Gabbidon og viser at han har kapasitet til nye år mellom stengene i utlandet. - Det var en veldig god følelse etterpå, sier Myhre.