Så nervøs at hun måtte avbryte oppvarmingen

Nina Løseth var kvalm av nerver.

Nina Løseth var så nervøs før sesongpremieren i storslalåm lørdag at hun måtte avbryte oppvarmingen. Frokosten holdt på å komme opp igjen.

- Dette var helt forferdelig. Følelsen var litt som om jeg bare måtte klø meg i hodet etter å ha kommet i mål, sa Nina Løseth til NTB etter førsteomgangen av storslalåmrennet i Sölden lørdag.

Hun kjørte inn til 55. plass og var langt unna en plass i finaleomgangen. Storesøster Lene endte på 49. plass, og hadde ingen god dag hun heller. Begge måtte ha kjørt bortimot halvannet sekund raskere for å ha plassert seg blant de 30 beste og fått kjøre resten av rennet.

- Det stemte ikke for meg i det hele tatt. Jeg var «dritnervøs». Det var nesten så ille at frokosten kom opp igjen. Nei, dette var ingen god følelse, forklarte Nina Løseth til NTB i målområdet etter at førsteomgangen var over.

Da hadde finske Tanja Poutiainen tatt ledelsen foran østerrikske Kathrin Zettel. Etter finaleomgangen byttet de to om på plassene.

Første renn


- Dette var det første verdenscuprennet vårt i år, og noe av årsaken til nervøsiteten kan ligge der. Men det pleier å gi seg i den første porten. Slik var det ikke i dag, sa Nina Løseth.

- Det er ingen tvil om at jeg må bli sterkere i hodet. Jeg må også bli flinkere til å takle rennsituasjonen på en mye bedre måte. Her hadde jeg ingen god følelse, slo Nina Løseth fast.

Hun var også veldig skuffet på vegne av storesøster Lene.

- Hun har vært veldig god på trening gjennom hele sommeren. Lene har kjørt fra meg på de fleste treningene, men hun fikk ikke ut noe av det her. Nei, vi må nok bare øve videre, sa Nina Løseth.

Hun kommer til å trene mest storslalåm også i tiden fram mot slalåmrennet i finske Levi 15. november.

IKKE TIL FINALEOMGANGEN: Verken Nina Løseth eller søsteren Lene kom seg til finaleomgangen. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
IKKE TIL FINALEOMGANGEN: Verken Nina Løseth eller søsteren Lene kom seg til finaleomgangen. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

- Slalåmformen sitter bra. Derfor blir det mest storslalåm på treningene framover, sa hun.


Veldig skuffet


- Jeg har aldri kjørt så dårlig på ski som i denne omgangen her i Sölden. Det gikk brukbart gjennom de aller første portene på toppen, men så stoppet et helt opp.

- Forholdene var vanskelige, men det var jo likt for alle. Derfor er jeg veldig skuffet, sa Lene Løseth til NTB. Hun trøstet seg litt med at bakken i Sölden ikke akkurat er favorittbakken hennes, men det var mager trøst.

Trener Wolfgang Frandl hadde et håp om at i hvert fall en av søstrene skulle klare å ta seg videre til finaleomgangen, men mente det ikke var noen krise at de hadde klart det.

- Jeg er fortsatt optimist, selv om det ikke ble noen suksess her. Vi kommer bare til å jobbe videre i det sporet vi har fulgt til nå. Fortsatt tror jeg på en spennende og god sesong, sa Frandl.

(NTB)

Så nervøs at hun måtte avbryte oppvarmingen