Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så ofte har Chicharito reddet United

- Århundrets kjøp, mener Rooney.

HER GJØR HAN DET IGJEN: 13 av de 19 målene Javier Hernandez har scoret i sin debutsesong på Old Trafford har kommet på tidspunkt der stillingen er uavgjort eller United ligger under. I går reddet han tre uhyre viktige poeng for laget sitt mot Everton, med et hodestøt fem minutter før slutt.  Foto:  REUTERS/Darren Staples
HER GJØR HAN DET IGJEN: 13 av de 19 målene Javier Hernandez har scoret i sin debutsesong på Old Trafford har kommet på tidspunkt der stillingen er uavgjort eller United ligger under. I går reddet han tre uhyre viktige poeng for laget sitt mot Everton, med et hodestøt fem minutter før slutt. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

(Dagbladet): «Elsker å spille med Hernandez. Århundrets kjøp», skrev Wayne Rooney på sin rykende ferske Twitter-konto etter at spissmakkeren fikset 1-0-seier mot Everton med sin 19. scoring for sesongen.

Det er samme antall mål som Ole Gunnar Solskjær hadde i sin debutsesong på Old Trafford (Solskjær hadde 19 i ligaen, Hernandez har 12).

Og akkurat som nordmannen har Chicharito gjort mange av målene på tidspunkt der Manchester United har trengt det som mest - som da han stanget inn vinnermålet fem minutter før slutt i går.

70 prosent i avgjørende faser
Dagbladet har gått gjennom Uniteds kamper denne sesongen, og sett nærmere på hvor ofte Hernandez har bidratt med viktige og avgjørende mål i serie og cup sammenlignet med Wayne Rooney og Dimitar Berbatov.

På den oversikten imponerer meksikaneren mest.

Hele 13 av de 19 scoringene hans - nesten 70 prosent - har kommet på stillingen uavgjort eller når United har ligget under.

TOK ANSVAR: Hernandez satte inn både 1-0 og 2-1 i bortekampen mot Stoke. Foto: REUTERS/Darren Staples
TOK ANSVAR: Hernandez satte inn både 1-0 og 2-1 i bortekampen mot Stoke. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Rooney kan slå i bordet med ti scoringer av den typen, ett færre enn Premier Leagues toppscorer Dimitar Berbatov.

I tillegg kan det være verdt å nevne at Hernandez har fordelt sine 19 mål over 16 kamper, mens Berbatov har spredd sine 22 mål over 10 kamper. For ikke å nevne at Hernandez først i det siste er blitt brukt hyppig fra start.

Sist hjem fra trening
Sir Alex Ferguson hentet 22-åringen fra Chivas i Mexico før fjorårets VM-sluttspill, der Hernandez scoret to ganger, slik at United slapp å bli presset langt høyere i pris og møte konkurranse fra andre klubber. 

- Vi tenkte det ville ta et år for ham å tilpasse seg klubben og engelsk fotball, og bli sterkere. Men han har allerede gjort de tingene. Han kommer på trening klokka ni hver dag, og han er den siste til å dra derfra. Gutten er veldig dedikert, sa Ferguson i går.

Hernandez selv virker å holde føttene godt plantet på jorda, tross den eventyrlige suksessen.

- Hvis vi vinner Premier League vil det være helt utrolig. Om jeg kunne hadde jeg gjerne byttet alle målene mine mot å vinne ligaen. Vi er nesten i mål, men vi kan ikke tillate oss å tenke at vi allerede har vunnet. Jeg er veldig glad, men mest fordi vi fikk de tre poengene, sier han til BBC.

I DE STORE KAMPENE: Hernandez på plass i Champions league-kvartfinalen mot Chelsea - til 1-0 for United. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
I DE STORE KAMPENE: Hernandez på plass i Champions league-kvartfinalen mot Chelsea - til 1-0 for United. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

United har som kjent igjen sine to argeste tittelutfordrere i de fire siste kampene, først Arsenal borte neste helg, så Chelsea hjemme.

- Det som forbauser meg er at media stadig trekker fram at Arsenal og Chelsea har igjen kamper mot oss, på den måten at vi kommer til å tape dem. Men hvorfor skal ikke vi vinne de to kampene? Som jeg sa til spillerne, glem alt det tullet der. Bare forsøk å vinne deres egne kamper, så går det bra. Hold hodene kalde og ikke mist kontrollen, sier Ferguson.

PS! På sin andre dag som Twitter-bruker oppfordrer Wayne Rooney sine snart 130 000 «followers» om å også følge Uniteds norske unggutt Josh King.

«Følg denne fyren, folkens. Ung spiss i United», skriver Rooney - som kan tyde på at 19-åringen fra Oslo Øst har gjort inntrykk på superspissen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media