Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så ofte vinner Norge med Stöckl som sjef

Hver niende gang.

Verdenscuprenn i hopp, på NRK2 klokka 19.00

Norske hoppere vinner i snitt hvert niende renn i verdenscupen under Alexander Stöckl (42).

Det viser en gjennomgang før kveldens individuelle renn i Kuopio i Finland.

Sju renn siden Skal vi følge statistikken som ikke inkluderer laghopp, går ikke en nordmann til topps i kveld. Sist det skjedde var for sju renn siden, i Sapporo i Japan. Under Stöckl vinner Norge hvert niende renn. I snitt.

Siden Stöckl ble ansatt i 2011, har han hatt ansvaret for norske hoppere i 133 individuelle verdenscuprenn. 15 av rennene har endt med seier.

Dette gir en vinnerstatistikk på elleve prosent. I de to siste åra til finnen Mika Kojonkoski hadde Norge en vinnerstatistikk på åtte prosent.

Ingen av tallene er imponerende, isolert sett. Men det er flere måter å regne suksess på.

- Naturligvis er det fint å bli minnet på om tallene av og til. Men jeg er ikke så opptatt av statistikk. Min oppgave er å få flere utøvere til å prestere på et høyere nivå. Da blir statistikken også bedre, sier Stöckl til Dagbladet.

Les også: Tidenes skihopper skrev at han var sint. Siden har ingen hørt fra ham

Tre VM-gull Under østerrikeren har én norsk hopper vunnet verdenscupen sammenlagt. Det skjedde ved Anders Bardal i 2012. Norge vant også nasjonskampen i 2013.

Stöckl kan vise til tre VM-gull. I tillegg har Norge verdensrekorden på 251,5 meter satt av Anders Fannemel i 2015.

De gode resultatene kommer jevnt og trutt. Stöckl har utvilsomt løftet hoppnasjonen Norge med sin filosofi og kunnskap fra Østerrike. Likevel er håpet å dyrke fram en klarere ener i verdenscupen - som Peter Prevc i Slovenia. Og som Gregor Schlierenzauer har vært det i Østerrike.

- Jeg føler vi har gjort noe bra i hver sesong. I år er det bredden. Men vi håper at en av våre hoppere kan skille seg ut etter hvert, påpeker Stöckl.

Ekstremt Prevc har vunnet elleve av 21 renn denne sesongen. Det gir en vinnerstatistikk på 52 prosent, hvilket er ekstremt. Schlierenzauer har rekorden med 13 verdenscupseirer i samme sesong.

Dette er to seirer flere enn det Roar Ljøkelsøy hadde i hele karrieren. Trønderen gikk til topps elleve ganger i verdenscupen. Fortsatt er dette norsk rekord.

I år har Norge tre seirer i verdenscupen fordelt på tre hoppere: Daniel-André Tande, Kenneth Gangnes og Anders Fannemel.

Ni renn gjenstår. Og første mulighet til å forbedre statistikken kommer i Kuopio.

- Det er en flygebakke. Det passer våre hoppere godt, sier Stöckl.

GODT LAG: De norske hopperne er i siget. Her etter lagkonkurransen mandag. Fra venstre: Johann André Forfang, Anders Fannemel, Daniel-André Tande og Johann Andre Forfang. Foto: NTB Scanpix
GODT LAG: De norske hopperne er i siget. Her etter lagkonkurransen mandag. Fra venstre: Johann André Forfang, Anders Fannemel, Daniel-André Tande og Johann Andre Forfang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media