UENIGE:  Guttorm Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen (t.v.) og advokat NFF-advokat Nicolay Skarning i samtale før rettssaken mellom Guttorm Dilling og Norges Fotballforbun. foto: NTB Scanpix
UENIGE: Guttorm Dillings advokat Bjørn Fredborg Nilsen (t.v.) og advokat NFF-advokat Nicolay Skarning i samtale før rettssaken mellom Guttorm Dilling og Norges Fotballforbun. foto: NTB ScanpixVis mer

Sa opp Dilling i brev: - Det viser hvor langt NFF er villige til å gå

Sagt opp gjennom en endringsoppsigelse på fredag.

(Dagbladet): Etter at NFF tapte rettssaken mot Guttorm Dilling, er ikke de to partene blitt enige.

Nettavisen viste mandag fram de to partenes forslag (se faktaboks).

Fra Dillings side er forslaget enten en sluttpakke på ni år eller en ubetinget sluttpakke på fire år, som betyr at Dilling skal kunne beholde NFF-lønnen selv om han finner en annen jobb i denne fireårsperioden.

Dette finner NFF helt urimelig. De har kommet med det de kaller et «sjenerøst mottilbud» (se faktaboks), uten å ha blitt hørt.

- Hårreisende Nå går fotballforbundets advokat Nicolay Skarning knallhardt ut:

- Det er et hårreisende høyt krav de har kommet med.  Jeg har aldri opplevd en så manglende vilje til å løse en sak, sier Skarning til Dagbladet, og ramser opp tilbudet NFF har kommet med.

- Jeg må bare beklage. Det er helt uaktuelt å godta noe mer, sier han.

Det har vært dialog mellom de to partene i dag - og tilbudet fra NFF (bildet) ligger på Dillings bord fram til klokka 16:00 i dag.

Bestemmer han seg ikke på de timene - går det mot ankesak i lagmannsretten.

- Hvordan opplever du motparten i saken?

- Nilsen er en dreven og dyktig advokat, men Dilling har låst seg fullstendig. Spørsmålet i denne saken var om (Per-Mathias) Høgmo eller Dilling skulle bestemme hvem som er i landslaget støtteapparat. Her må vi stå på vårt, og i denne prosessen beviser Dilling at han mangler samarbeidsevnen som er nødvendig for å jobbe i støtteapparatet, sier NFFs advokat.

Totalt uenig Da Dagbladet forteller Dilling-advokat Bjørn Fredborg Nilsen om NFFs sterke ordbruk - bryter han ut:

- Har de også fortalt deg at han nå også er sagt opp gjennom en endringsoppsigelse på fredag? De har altså formelt sagt han opp fra stillingen og tilbudt han den stillingen de i høst forsøkte å degradere ham inn i. Og det midt i en prosess der spørsmålet om styringsrett og behandlingen rundt omplasseringen ikke er rettskraftig avgjort, sier Nilsen til Dagbladet.

Dagbladet får bekreftet at endringsoppsigelsen er gjennomført.  Det betyr i prinsippet at NFF nekter Dilling å gå tilbake til jobben administrerende leder for A-landslaget og pålegger han byte stilling.

I brevet er endringsoppsigelsen begrunnet med dårlig samarbeidsevne, Dillings utfall mot NFF og at forbundet tror det er lite trolig at Dilling innretter seg etter Høgmos krav.

Det er Kjetil Siem som har signert brevet. 

-  Dette er et veldig klart signal. Vi har hatt nye runder med Høgmo og støtteapparatet, og det er helt uaktuelt å ta Dilling tilbake.  Vi regnet med å vinne i tingretten, når vi ikke gjorde det, velger vi denne løsningen, sier NFFs advokat.

Det får Fredborg Nilsen til å regagere:

- De hevder altså nå at det er saklig grunn for å si opp Guttorm slik det er i dag. Dette selv om Guttorm har sagt at han fremdeles ønsker seg tilbake i stillingen han hadde og var villig til å innrette seg etter NFFs pålegg. Dilling ønsker å se framover, og har ikke problemer med å forholde seg til verken landslagssjefen eller andre i støtteapparatet, sier Dillings advokat.

Han er frustrert over NFFs behandling av saken:

- Det at de da likevel går til det skrittet å sparke han viser hvor langt de er villige til å gå for å holde Guttorm unna jobben har rett til å være i. Det er ganske brutalt, og er etter mitt skjønn ikke måten å behandle en lojal arbeider. Jeg reagerer kraftig på at NFF har lekket forslagene våre til pressen. 

Frykter ei framtid uten jobb Grunnen til at de tilbød en løsning med to mulige sluttpakker er ifølge Dillings advokat at klienten frykter for jobbtilbud i åra som kommer.

Dilling fyller 58 år i sommer, og advokaten forklarer at deres tanke er det ikke er urimelig at han sikres inntekt fram til pensjonsalder.

- Som tingretten var klare på så er det NFF alene, ikke Guttorm, som har skylda situasjonen som har oppstått. Det er i beste fall usikkert om han får en ny jobb. Han har fått navnet sitt i media som en som har trukket arbeidsgiveren inn for retten. At vi ber om den sluttpakken som en sikkerhet, det er ikke Dilling (som vant rettssaken) som skal sitte igjen med noen risiko, forklarer Fredborg Nilsen.

Advokaten skal nå snakke med Guttorm Dilling - men det virker ikke som det blir noen løsning i dag.

I så fall går saken til lagmannsretten.

 NFFS FORSLAG:  Dette er tilbudene NFF har lagt på bordet til Guttorm Dilling.
NFFS FORSLAG: Dette er tilbudene NFF har lagt på bordet til Guttorm Dilling. Vis mer