Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sa opp etter 24 timer

Berland signerte for Sandefjord fredag, og sluttet lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Viking-spilleren Bjørn Berland har gitt begrepet korttidskontrakt en helt ny mening. Hans kontrakt med Sandefjord varte i fattige 24 timer!

Bjørn Berland ankom Sandefjord fredag, og satte navnet sitt på en kontrakt med den nyopprykkede eliteserieklubben på formiddagen samme dag.

Men sammen med kjæresten sin på flyet hjem til Sandnes lørdag formiddag ombestemte 28-åringen seg, og ga Sandefjord den overraskende beskjeden lørdag formiddag - 24 timer senere og med en sannsynlig ny norgesrekord i korttidskontrakt i norsk toppfotball som bagasje.

- Jeg trodde ærlig talt ikke mine egne ører da jeg fikk vite det, og det er vanskelig å forstå hva som har skjedd. Har jobbet i toppfotballen i veldig mange år og har aldri hørt om noe lignende. Men vi bærer ikke noe nag til han, sier trener Tor Thodesen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Inget etterspill

Berland hadde ett år igjen av kontrakten med Viking, men ble enig med Stavanger-klubben om å avslutte forholdet. Dermed fikk Sandefjord hentet han vederlagsfritt.

- Foruten utleggene med flybilletter og arbeidstimer og slik så har vi ikke tapt noe på dette. For vår del er denne saken nå avsluttet, om vi da ikke får noen krav i etterkant. Men det tror jeg ikke skjer, sier Thodesen.

Sandefjord vil heller ikke komme med noen krav i etterkant.

- Når det først skulle bli så gærnt som dette var det bra at han ga oss beskjed så fort. Det hadde vært verre om han hadde kommet med denne beslutningen midt under sesongforberedelsene. Hva han gjør i framtiden vil ikke vi legge oss opp i, sier treneren.

Kjølner, Zanetti og Mjelde

Thodesen depper ikke altfor mye at Berland glapp for Sandefjord. Klubben har blant annet sikret seg Fredrik Kjølner fra Bodø/Glimt og Olav Zanetti fra Hønefoss. Og Vestfold-klubben ønsker ytterligere forsterkninger.

- Vi håper å signere Erik Mjelde, og vi er i dialog med nok en spiller. Av konkurransehensyn kan jeg ikke si hvem dette er. Men vi er på markedet etter nye spillere, sier han.

Men en spiller må de iallfall klare seg uten - Bjørn Berland fra Sandnes.

- Klart dette rammer oss på en måte. Vi har lagt både tid og energi i å hente han. Men vi er avhengig av å ha folk som gir alt i klubben. Så at han river kontrakten med oss i stykker etter bare ett døgn tar vi med lett hjerte, konkluderer Thodersen.

ANB lyktes ikke å komme i kontakt med Berland søndag ettermiddag.

(ANB)

KORT KONTRAKT: Bjørn Berland var Sandefjord-spiller i et døgn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!