Sa opp jobben for å erstatte Solskjær

Russel Slade har ikke kjøpt en spiller på fire år.

FORHANDLER MED CARDIFF: Russel Slade tapte playoff-finalen i League One i mai, mot Rotherham. I dag viste han seg på treningsfeltet til Cardiff, der han skulle i samtaler med Cardiff-direktører.  Foto: Nick Potts / PA / NTB SCANPIX
FORHANDLER MED CARDIFF: Russel Slade tapte playoff-finalen i League One i mai, mot Rotherham. I dag viste han seg på treningsfeltet til Cardiff, der han skulle i samtaler med Cardiff-direktører. Foto: Nick Potts / PA / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Russel Slade ankom i dag Cardiffs treningsbane.

Alt tyder på at 53-åringen erstatter Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager, skriver Wales Online i ettermiddag.

Slade sa opp jobben sin hos Leyton Orient i går kveld, etter at londonklubben nektet Cardiff å innlede samtaler med han. Leyton Orient ønsker å beholde Slade, opplyser på sin hjemmeside at de har søkt advokathjelp.

Gymlærer Som Jose Mourinho har Slade aldri spilt proffotball. Han jobbet som gymlærer før han fikk sjansen som midlertidig manager i Notts County i 1994.

I de påfølgende 20 årene har han vært innom en rekke klubber i lavere divisjoner - blant andre Scarborough, Grimsby og Yeovil - men aldri høyere enn på tredje nivå i det engelske ligasystemet.

Han ble kåret til årets manager i League One forrige sesong, etter å ha ført Leyton til plaoff-finale. Klubben har ikke lyktes denne sesongen og ligger på 17. plass på tabellen.

Cardiff-eier Vincent Tan har brukt store penger på overgangsmarkedet det siste året, og kan være fristet av Slades evne til å drive en klubb billig.

Beundringen virker å være gjensidig, og Slade var tirsdag frustrert over at han ikke fikk prate med Cardiff.

Storklubb - Henvendelsen ble avslått, jeg kan ikke si mer. Jeg vet ikke om Cardiff kommer tilbake til meg. De er en stor klubb og det blir en stor jobb for vedkommende som ender opp der, sa Slade til BBC.

GA SEG: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff var enige om at nordmannen skulle fratre som manager i klubben, ifølge en pressemelding fredag. Foto: AP / PA / Anna Gowthorpe / NTB SCANPIX
GA SEG: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff var enige om at nordmannen skulle fratre som manager i klubben, ifølge en pressemelding fredag. Foto: AP / PA / Anna Gowthorpe / NTB SCANPIX Vis mer

I løpet av sine fire år i Leyton Orient brukte Slade aldri penger på en spiller, alle som en kom gratis til Brisbane Road. Det skrev The Guardian i fjorårets suksessesong.

Henter spillere gratis - Jeg tror ikke han har brukt penger på spillere i Orient, nei. Det er ingen mann som er kjøpt i sommer heller, alle har kommet gratis, sier Tron E. Enger, leder i Leyton Orient norske supporterklubb.

Tidligere Orient-sjef Barry Hearn omtaler Slade som den «beste manageren klubben har hatt på 20 år». Supporterleder Enger stusser likevel over Cardiffs valg.

- Jeg er overrasket over at Cardiff går for en mann som ikke har vært høyere i ligasystemet enn der han er nå. Det er kjipt for oss. Fjorårssesongen var god for oss, vi trodde han var mannen som kunne ta oss opp. Men denne sesongen har ikke startet så bra, sier Enger.