Sa opp jobben

Anette Hovind Johansen (23) er så lysten på suksess i VM at hun sa opp jobben for å konsentrere seg fullt og helt om håndballkarrieren.

OPATIJA (Dagbladet): Nordstrand-spilleren har hatt flest nedturer så langt i VM, men fikk kjenne en liten dose opptur mot Romania søndag _ hvor bakspilleren scoret fire mål på fem skudd, og endelig fikk vist fram hvilke problemer høyrearmen er i stand til å utsette keepere for.

- Det ble mye stress for meg i starten av mesterskapet, men jeg føler at jeg har fått ryddet opp i hodet nå. Iallfall var det godt å få følelsen av å lykkes. Forhåpentligvis kan jeg ta med meg den følelsen inn i de tre kampene i mellomrunden. For jeg vet hva jeg er god for. Det handler bare om å få det ut, sier Anette Hovind Johansen til Dagbladet.

Enkelt valg

Ambisjonene som håndballspiller er store, og tidligere i sommer valgte hun å si opp jobben for å få

mer tid og overskudd til å satse fullt og helt på håndball. Hun jobbet rundt 70 prosent stilling i et legemiddelfirma.

- Når jeg først går inn for noe liker jeg å gjøre det grundig. Selv om det bare var rundt 70 prosent tok det så mye krefter at jeg var utkjørt når arbeidsdagen var over. Det gikk så langt at jeg til slutt hadde som mål å komme meg gjennom treningen med Nordstrand. Da måtte jeg ta et valg; jobb eller håndball. Valget var enkelt, selv om det var kjedelig å si opp en jobb. Men jeg har store ambisjoner som håndballspiller. Jeg har spilt håndball siden jeg var sju år, og ønsker å nå så langt som mulig, sier Anette Hovind Johansen.

Is i magen

Hun er nylig utdannet diplommarkedsfører i markedskommunikasjon. For å spe på den magre lønna i Nordstrand er hun derfor på utkikk etter en mindre krevende deltidsjobb.

- Det er veldig dyrt å bo i Oslo. Men heldigvis har kjæresten min, Kim, både leilighet og bil. Det hjelper mye å være to, smiler hun.

Landslagssjef Marit Breivik har store forventninger til den 185 centimeter høye østfoldjenta. Men er klar på at Norge fortsatt ikke har sett det beste fra Anette Hovind Johansen.

- Hun har hatt stor framgang i høst, men må fortsatt bli litt mer besluttsom _ være enda tøffere på mål. Det handler bare om å ha is i magen og ta seg tid, slik at valgene blir bedre. Men som skytter har hun et stort potensial. Flere skyter nok hardere enn Anette, men hun er veldig god til å plassere skuddene, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Uttellingen her i Kroatia underbygger for så vidt det: Hovind Johansen har scoret 14 mål på 20 skudd. Fra en distanseskytter man man nesten ikke forvente stort mer.

I går ettermiddag sjekket hun og lagvenninnene inn på på Grand Hotel Adriatic i byen Opatija - 13 kilometer vest for Rijeka, hvor Norge de tre neste dagene skal spille mot Tyskland, Ungarn og Slovenia.

I praktfulle omgivelser ved havet i turistbyen går håndballjentene nå inn i den andre uka av mesterskapet.

De siste dagene har Hovind Johansen hatt gode samtaler med sin klubbtrener i Nordstrand - kroaten Ivica Rimanic. Han er fra Rijeka og har reist «hjem» for å følge de fire Nordstrandjentene Anette Hovind Johansen, Heidi Tjugum, Monica Sandve og Unni Nyhamar Hinkel på nært hold i jakten på VM-gullet.

- Klassespiller

I hans øyne bor det en liten joker i Anette Hovind Johansen.

- Første gangen jeg så henne tenkte jeg at her har vi ei jente som kan bli av europeisk toppklasse. Fysisk er hun en treners drøm: Hun har stor høyde og god skuddstyrke. Likevel vil jeg si at hennes beste egenskap er samarbeid med strekspiller. Det gjør henne egentlig komplett. Hun har vokst mye som spiller i Nordstand det siste året fordi jeg har gitt henne masse tillit. Om Marit Breivik gjør det samme på landslaget vil hun om kort tid bli belønnet med en virkelig klassespiller.

TØFT VÆR: Nordstrandsjenta Anette Hovind Johansen ønsker å bli best mulig på håndballbanen. Derfor har hun sagt opp jobben. I søndagens fest mot Romania fikk hun omsider vist fram litt av formatet.
SKUDDSTERK: Bra treffprosent for Hovind Johansen så langt i VM: 14 mål på 20 skudd.<P><!--/BTEK1-->