Sa opp VG-avtale etter jåle-oppslag

I juni tok Kjetil André Aamodt (33) et oppgjør med jålekulturen på fotballandslaget i sin faste spalte i VG. Like etterpå sa han opp avtalen med avisa.

Selv ønsker ikke Aamodt å utdype dette.

-  Ingen kommentar, er alt han vil si til Dagbladet.

Dagbladet vet imidlertid at han følte seg dårlig behandlet av VG I forbindelse med saken. Aamodts utspill ble også løftet opp som hovedoppslaget på førstesida til VG denne dagen.

Kilo hårgéle

I spalten uttrykte Aamodt at fotballlandslagets resultater de siste åra ikke sto i stil med lønna, bilene de kjører og antall kilo hårgelé som forbrukes.

«I og for seg må de bruke så mye hårgelé de vil og kjøre Porsche for min del, men da må de samtidig vinne fotballkamper,» het det blant annet i Aamodts spalte.

Gode venner

Steffen Iversen ba Aamodt fjerne skylappene. John Arne Riise mente Aamodt - som er bosatt i Monaco - kastet stein i glasshus. Og landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye mente det bodde «innadvendte raringer» i Norge.

 SLUTTET: Kjetil André Aamodt følte seg så dårlig behandlet av VG at han sluttet som spaltist i kjølvannet av utspillet om jålekulturen blant fotballgutta. Foto: Bjørn Langsem
SLUTTET: Kjetil André Aamodt følte seg så dårlig behandlet av VG at han sluttet som spaltist i kjølvannet av utspillet om jålekulturen blant fotballgutta. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Midt i oppstyret ble Bjørnebye personlig kontaktet av Aamodt.

-  Da fortalte han meg hvordan prosessen hadde vært. Vi har snakket om det et par ganger etterpå også, men jeg vil ikke si hva som ble sagt. Det er ikke noe å rippe opp i. Vi er gode venner, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Utmerket forhold

Sportssjef Knut Åge Hansen i VG bekrefter at Aamodt har sluttet som spaltist - men nekter for at det skyldes at Aamodt føler seg dårlig behandlet.

-  Han har valgt å slutte. Det er ikke verre enn det, sier Hansen.

PS: Linken til den aktuelle spalten til Kjetil André Aamodt er fjernet fra nettsida til VG.