Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så øra flagra

Wayne Rooney var tilbake i hjembyen og ga Liverpool juling så øra flagra. Takket være nok en tabbe fra Jerzy Dudek.

Alle med kjærlighet til fotball vet hva det vil si å hate. Derfor er det ikke mye som svir mer på Anfield enn å se den tidligere Everton-spilleren Wayne Rooney dunke inn seiersmålet for Manchester United. 19-åringen har slått seg opp i Liverpools bakgater, og vet mer enn noen annen hva som gjør vondt i Nordvest-England. Derfor satte han hendene arrogant til øra, løp rett bort til den stumme Liverpool-fansen og takket uhøflig for sist.

Og for dem som lurer på om provokasjonen var i meste laget:

-  I meste laget? Det var jo der vi scoret mål, fnyser Alex Ferguson til Sky Sports.

Polsk skrekk

Skuddet fra 25 meter halvveis ut i førsteomgang, skrev seg ikke bare inn i kampfaktaen, men markerte også nok et kapittel i Jerzy Dudeks skrekkdagbok over tidligere møter med United. Polakken sto for en tabbe av fotballhistorisk størrelse i 2002-sesongen da han slapp en enkel ball mellom beina og rett til Forlan i et mareritt av en fotballkamp. I fjorårssesongen feilberegnet han totalt og slapp et innlegg fra Ryan Giggs rett i mål. Og i går dukket Rooney opp - for United på Anfield- og Dudek stupte som en juniorkeeper og slapp ballen under seg.

Fordel Chelsea

Liverpool-sjef Rafael Benitez er imidlertid av den tilgivende sorten.

-  Tabber skjer, og denne gangen måtte vi betale for det. Alle kan gjøre feil, og jeg er ikke så opptatt av individuelle feil - det er laget som opptar meg.

 HVOR ER JUBELEN?  Wayne Rooney løp rett bort til The Kop og lyttet etter jubel da han scoret kampens eneste mål. Den eneste som jublet der, var United-kollega Christiano Ronaldo. Foto: Digitalsport
HVOR ER JUBELEN? Wayne Rooney løp rett bort til The Kop og lyttet etter jubel da han scoret kampens eneste mål. Den eneste som jublet der, var United-kollega Christiano Ronaldo. Foto: Digitalsport Vis mer

De ordene dekker ikke over det faktum at Chelsea er det eneste av topplagene som har en keeper i toppklasse i Petr Cech, og at Liverpool savner Chris Kirkland sårt.

-  Bedre enn topplagene

Det ble et sjansefattig toppoppgjør der spanske Fernando Morientes ikke leverte varene og tydelig var ute av kampform i sin debut foran hjemmefansen. Bortsett fra scoringen, var det kaptein Roy Keane som kom nærmest med et stjernetreff som smalt i tverrliggeren og ned bak Dudek en halvtime ut i kampen. Etter 20 minutter av andre omgang feide Wes Brown vekk beina under John Arne Riise, fikk sitt andre gule og ble sendt i dusjen.

-  Da handlet det om å overleve. Vi holdt sammen som lag, pasningsspillet var godt og vi lyktes, oppsummerer sir Alex, som ennå holder liv i drømmen om Premier League-trofeet:

-  Tre poeng på Anfield er uansett en god prestasjon. Arsenal og Chelsea har begge vært her, og jeg føler at vi gjorde en bedre innsats enn dem.

-  United for erfarne

-  Vi prøvde, vi prøvde, unnskylder Benitez. Og mer kunne han ikke si:

-  Da vi ble en mann mer, forsøkte vi å bruke bredden, men United er for erfarne.

Det er en erfaring som for alvor har vist seg defensivt i dagens United-lag. Rødtrøyene fra Manchester har ikke sluppet inn mål på over elleve timer. Ikke rart sir Alex koster på seg et glis:

-  Fantastisk kamp av gutta.

GODGUTTEN: I går var sir Alex Ferguson veldig fornøyd med Wayne Rooney.
RUSTEN DEBUT: Fernando Morientes klarte ikke å leve opp til forventningene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media