Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Så på fansen hvor mye seieren betydde

Blackburn vant hatkampen mot Burnley.

EKSTRA GLADE: Morten Gamst Pedersen (bakerst t.v.) og de andre Blackburn-spillerne feirer 2-1-scoringen til Franco Di Santo (t.h.). Både spillere og fans sa før kampen at det betydde ekstra mye å vinne dette nabooppgjøret, det var første gang på 43 år at lagene møttes i den øverste divisjonen. Foto: Andrew Yates/Scanpix
EKSTRA GLADE: Morten Gamst Pedersen (bakerst t.v.) og de andre Blackburn-spillerne feirer 2-1-scoringen til Franco Di Santo (t.h.). Både spillere og fans sa før kampen at det betydde ekstra mye å vinne dette nabooppgjøret, det var første gang på 43 år at lagene møttes i den øverste divisjonen. Foto: Andrew Yates/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Det ble et skikkelig derby i Blackburn med tre mål på de første 25 minuttene og fullt kjør i kampens siste minutter da Burnley øynet håp om utligning. Men det var hjemmelaget som var best og det er Blackburn-fansen som har skryteretten i Lancashire framover.

Det var stor oppmerksomhet rundt derbyet på forhånd. De to lagene hadde ikke møtt hverandre i den øverste divisjonen siden 1966. Ikke minst for supporterne var dette en enorm begivenhet.

Gøy å glede fansen
Burnley startet festen med Robbie Blakes fantastiske skudd fra 25 meter etter bare fem minutter. Den lokale helten David Dunn slo imidlertid tilbake fire minutter senere.

- Det var fantastisk å score mot Burnley, men enda viktigere var det å få tre poeng, sier David Dunn til Skysports.

Den lokale helten ble kåret til banens beste og var veldig glad for å ha gitt fansen en seier over erkefienden.

- Du kunne se på fansens reaksjoner hvor mye seieren betydde, sier 29-åringen.

SÅ GLAD: Blackburns David Dunn er fra Lancashire og var ekstra glad etter å ha scoret mot erkefienden i dag. Foto: Scanpix
SÅ GLAD: Blackburns David Dunn er fra Lancashire og var ekstra glad etter å ha scoret mot erkefienden i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Fansen takket for innsatsen ved å synge «Dunne for England», men selv forventer han ingen ny sjanse på landslaget etter sin ene opptreden i 2002.

- Hvem vet? Det er vanskelig å komme inn på landslaget på grunn av alle de gode spillerne de har. Jeg skal fortsette å gjøre mitt beste for Blackburn. Du vet aldri.

Gamst med gode pasninger
Paulo Di Santo sørget for at hjemmelaget kom seg i ledelsen etter et noe komisk forsvarsspill hos gjestene. Burnley-keeper Jebsen faller når han skal klarere, Graham Alexander prøver å heade vekk ballen, men sender den isteden til Di Santo, som nikker den videre inn i mål.

Målscoreren kastet seg i armene på jublende fans og fikk servert et gult kort.

0-1: Burnleys Robbie Blake klinte til fra 25 meter og sendte gjestene i ledelsen etter fem minutter. Foto: Scanpix
0-1: Burnleys Robbie Blake klinte til fra 25 meter og sendte gjestene i ledelsen etter fem minutter. Foto: Scanpix Vis mer

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen og bidro med mange gode pasninger. 3-1-scoringen kom etter en heading fra nordmannen fram til Chimbonda, han driblet seg flott inn i feltet og scoret sikkert to minutter før pause.

Han var veldig glad for at laget sikret tre poeng i derbyet.

- Det første målet er sånn som ikke bør skje og var et antiklimaks. Men vi kommer oss inn i kampen igjen. At vi slipper dem til i andre omgang slik at de får 3-2-målet er også unødvendig, men litt typisk et derby at det blir spennende. Men vi hadde stort sett fin kontroll og vinner jo til slutt.

De to neste kampene til Blackburn er Chelsea og Manchester United.

2-1: Franco Di Santo header Blackburn i ledelsen etter mye rot i gjestenes forsvar. Foto: Scanpix
2-1: Franco Di Santo header Blackburn i ledelsen etter mye rot i gjestenes forsvar. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var utrolig viktig at vi fikk tre poeng i dag. Det blir tøffe kamper framover.

To dager fri
Andre omgang ble naturlig nok ikke like målrik som første. Burnley så først ut som om de hadde gitt opp og det var Blackburn som spilte seg til sjanser.

Men innbytter Chris Eagles tente nytt håp da han etter nitti minutter fikk stå alene foran mål og putte ballen inn med bredsida til 3-2.

3-1: Blackburns Pascal Chimbonda setter inn lagets tredje mål. Foto: Scanpix
3-1: Blackburns Pascal Chimbonda setter inn lagets tredje mål. Foto: Scanpix Vis mer

Burnley-spillerne giret opp og angrep som gale i tilleggsminuttene. Men de klarte det ikke, gikk på sitt femte bortetap på rad og Blackburn er kongene av Lancashire.

Blackburns trener Sam Allardyce har gitt spillerne to dager fri fordi han skal feire bursdagen sin. Dermed blir det kanskje litt derbyfeiring også på spillerne. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling