<strong>DEPPET ETTER NEDRYKKET:</strong> Alexander Tettey var lei seg over at Norwich rykket ned fra Premier League. &nbsp;Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
DEPPET ETTER NEDRYKKET: Alexander Tettey var lei seg over at Norwich rykket ned fra Premier League.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

Så Premier League-drømmen bli knust: - Jeg slet skikkelig med å akseptere det

Norwich-stjerna Alexander Tettey (30) om nedrykket fra Premier League, opptreninga etter ankelskaden og framtidsplanene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 1. mars ble Alexander Tettey stygt skadet i et Premier League-oppgjør mot Chelsea. Norwich-stjerna ble kort tid seinere operert i London for omfattende seneskader. Spesialisten som gjorde inngrepet i nordmannens høyre ankel anslo at det ville ta 12 uker før han var frisk, hvis alt gikk etter planen.

Til Dagbladet forteller en glad Tettey at det har det gjort: Problemet er leget. Nå er midtbanespilleren klar for oppkjøring til en ny sesong med Norwich 27. juni.

- Det har gått veldig bra. Jeg er frisk! Det blir tøft å starte opp igjen, men jeg er veldig glad for at jeg får en oppkjøring med treningskamper før jeg skal spille en offisiell match igjen. Jeg har masse tid på å komme i form, og lysten er stor, sier Tettey.

Så laget rykke ned

Før Tettey ble skadet hadde han etablert seg som en klippe både for både klubb- og landslag.

Han var en av Norwich-manager Alex Neils viktigste spillere i det som hadde utviklet seg til å bli en hard kamp for å overleve i Premier League. Derfor kom smellen mot Chelsea på et ubeleilig tidspunkt.

<strong>SKADET SEG:</strong> Tettey hadde store smerter etter at Chelseas Eden Hazard landet på ankelen hans i et oppgjør 1. mars. Foto: Scanpix
SKADET SEG: Tettey hadde store smerter etter at Chelseas Eden Hazard landet på ankelen hans i et oppgjør 1. mars. Foto: Scanpix Vis mer

I månedene som fulgte tapte Norwich kamp etter kamp uten Tettey på banen, helt til nedrykket var et faktum. Det eneste nordmannen kunne gjøre, var å fortvile.

- Vi burde ungått det. Jeg slet skikkelig med å akseptere det, men det har skjedd. Nå må vi se framover, forteller Tettey.

Framtiden

Sammen med kona Marit og sønnen Milan ferierer Tettey nå i Norge, hvor de tre blir værende i fem dager før turen går tilbake til England. Oppholdet på sidelinja har gjort at Tettey har fått litt mer tid med familien enn vanlig, noe han er glad for.

<strong>LANDSLAGSBAUTA:</strong> Tettey er klar til VM-kvalifiseringen starter mot Tyskland 4. september. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
LANDSLAGSBAUTA: Tettey er klar til VM-kvalifiseringen starter mot Tyskland 4. september. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet . Vis mer

Denne sommeren blir 30-åringen og kona sannsynligvis også nødt til å ta et viktig valg: Skal Tettey bli med Norwich ned i Championship eller skal han takke ja hvis det kommer et tilbud fra en toppklubb?

- Som fotballspiller vil du alltid spille på det høyeste nivået, men jeg har kontrakt med Norwich i ett år til. Inntil videre forholder jeg meg til det. Hvis jeg sier noe mer om det, blir det bare oppfattet feil. Jeg liker Norwich. Jeg har stor respekt for klubben, forteller Tettey.

- Du skal ingen plass

I et privat møte med Norwichs skotske manager etter sesongen ble det gjort klart for Tettey at klubbens ønske om å beholde ham er stort.

For hvis Neil får bestemme, blir nordmannen værende i Øst-England.

- «Du skal ingen plass.» Det er beskjeden jeg har fått. Han sa han ikke hadde lyst til å miste meg, forteller Tettey.

<strong>VIL BEHOLDE TETTEY:</strong> Norwich-manager Alex Neil har gitt nordmannen beskjed om å bli værende i klubben. Foto: Scanpix
VIL BEHOLDE TETTEY: Norwich-manager Alex Neil har gitt nordmannen beskjed om å bli værende i klubben. Foto: Scanpix Vis mer

Hvis han fullfører kontrakten med Norwich vil det innebære en sesong hvor målet er en raskest mulig retur til Premier League.

Det er bare to år siden klubben var i samme situasjon. Da endte det med suksess etter seier i opprykksfinalen mot Middlesbrough på Wembley. Denne gangen tror Tettey det blir vanskeligere.

- Det blir en stor utfordring for laget og klubben å rykke opp igjen. Vi har gjort det før, men nå er Aston Villa og Newcastle i samme posisjon. I tillegg er det et par lag som har spilt lenge i Championship som vil prøve. Det blir tøft, men jeg håper vi får inn noen spillere som forsterker laget. Da kan vi konkurrere mot de andre, sier mannen Dagbladet kåret til Norges beste fotballspiller i mars.

Usikker Wikestad

Kasper Wikestad har kommentert både Premier League og Championship i flere år. TV 2-profilen mener muligheten er større for at Norwich bli værende i Championship også neste sesong - enn at de rykker opp.

Det gjør at Wikestad tror Tettey kan bli nødt til å forlate klubben hvis han vil spille mer Premier League-fotball.

- Jeg håper jeg ikke dør i søvne

- Det er vanskelig å vurdere. Jeg tror han har et veldig godt forhold til manageren og jeg tror manageren er flink til å få det beste ut av han. Tettey er i en klubb hvor han har en rolle som passer ham veldig godt. Samtidig er han i en alder hvor han må tenke seg om. Det er ikke sikkert han får spille Premier League igjen hvis han blir i Norwich, sier Wikestad til Dagbladet og utdyper:

- Det er ingen stor grunn til å tro at Norwich skal gå rett opp igjen. Nå kommer de sannsynligvis til å miste spillere som Nathan Redmond, som har vært veldig god på det øverste nivået. De har klart det før, noe som var sterkt, men det blir vanskelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer