Norge møter Danmark i semifinale i håndball-EM

Så rødt: - Hva er dette?

Norge cruiset inn til seier mot Ungarn. Nå venter Danmark i semifinalen i håndball-EM.

KRIGET: Men det norske laget ble for sterke for Zsuzsanna Tomori og Ungarn. Foto: NTB
KRIGET: Men det norske laget ble for sterke for Zsuzsanna Tomori og Ungarn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Ungarn - Norge 21–32
  • Danmark - Russland 30-23

    Norge var allerede klar for semifinale, men laget som har banket det ene laget etter det andre i årets håndball-EM hadde ingen planer om å bremse mot Ungarn.

    Thorir Hergeirsson mønstret et sterkt mannskap fra start, og Norge fløy ut av startblokkene. Etter seks minutter sto det 5-1 til de norske kvinnene. Flere av målene kom etter giftige kontringer. Hovedingrediensene der var en rask og presis pasning fra Silje Solberg og et frekk avslutning fra Camilla Herrem.

Norge holdt tempoet oppe gjennom nesten hele omgangen, og ledet 9-17 til pause.

Så rødt

Programleder Melina Pambou Sundfør får besøk av Frode Kyvåg og Wanda Mashadi i studio når Norge jakter sin sjette strake seier. Sendingen starter 20.00 og avkast er 20.30 Vis mer

I den andre omgangen sleit Norge med å holde det samme tempoet oppe. Spesielt i forsvar ble Norge passive. Med 13 minutter igjen tok Hergeirsson timeout – og der ga han klar beskjed:

Han så rett og slett rødt av det norske forsvarsspillet.

- Vi har sluppet oss ned. Vi viker i dueller. Hva er dette for noe? Vi rygger. Dette er ikke dette laget jeg vil ha her, sa en soleklar Thorir Hergeirsson.

De norske kvinnene greide å reise seg igjen, og vant til slutt greit 32-21.

Etter kampen gjentok Hergeirsson kritikken overfor Viaplay:

- Det var en god første omgang. I den andre omgangen var vi ikke helt på hugget. Vi slapp oss ned i forsvar og byttet en del. Vi sto godt igjen mot slutten. Det var godt å få rullert litt og få flere i gang. Det var en grei gjennomkjøring, og vi tar med oss at vi reiser oss på slutten igjen, sier Hergeirsson.

Camilla Herrem uttalte til Aftenposten at det er fort gjort å slippe seg ned når de leder så mye, men hun var likevel glad for tordentalen til Thorir:

- Han har all rett til å ta den talen der. Det er ingen av oss som har lyst til å slippe oss ned. Vi trenger sånne vekkere en gang i blant, sa Herrem til NRK.

LA OPP: Den svenske håndball-legenden Isabelle Gulldén la opp på direktesendt-TV etter at Sverige røk ut av EM, og da valgte lagvenninnene ta forvei på denne måten. Video: Viaplay Vis mer

Møter Danmark

Da venter semifinalene - og i kveld ble det klart at Danmark blir motstander. Vertsnasjonen måtte slå Russland i kveld, og de leverte til de grader.

Som BT skrev tidlig i den andre omgangen:

- Det er helt vanvittig det som foregår. Wow, Danmark.

Danmark greide å krige seg til en tremålsledelse like før pause, og i den andre omgangen vippet det lenge mellom en ledelse på to og fire mål.

Så sa det pang. De russiske kvinnene greide rett og slett ikke å håndtere vertsnasjonen, og til slutt vant Danmark 30-23.

Spesielt keeper Sandra Toft var mektig imponerende i buret.

NEDE FOR TELLING: Men Danmark og Sandra Toft reiste seg igjen. Foto: NTB
NEDE FOR TELLING: Men Danmark og Sandra Toft reiste seg igjen. Foto: NTB Vis mer

- Jeg er ikke veldig overrasket over at det blir Danmark nå. De har spilt godt gjennom mesterskapet. Jeg var litt overrasket over at de vant med åtte mål, men jeg datt ikke av stolen for å si det sånn, sier Camilla Herrem til NTB.

- Det er morsomt at det blir Danmark, følger Hergeirsson opp.

I den andre semifinalen møtes Kroatia og Russland. Finalen spilles søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer