FIKK STRAFFE: Mamadou Sakho sendte en lang fot på beinet til Mohamed Salah. Egypteren gikk i bakken, og Liverpool fikk straffe. Foto: NTB scanpix
FIKK STRAFFE: Mamadou Sakho sendte en lang fot på beinet til Mohamed Salah. Egypteren gikk i bakken, og Liverpool fikk straffe. Foto: NTB scanpixVis mer

Crystal Palace - Liverpool 0-2

Så rødt etter denne situasjonen: - Det er strengt

Mohamed Salah måtte tåle pipekonsert etter at han fikset straffe for Liverpool.

  • Crystal Palace - Liverpool 0-2 (0-1)

Både Liverpool og Crystal Palace leverte gode resultater i den første runden av Premier League-sesongen.

Scouserne har dårlig minner fra Selhurst Park, og Roy Hodgson hadde nok veldig lyst til å sende sin tidligere arbeidsgiver hjem fra Sør-London med null poeng i bagasjen.

Slik skulle det ikke gå.

James Milners scoret på straffe etter 45 minutter, før Mané punkterte kampen to minutter på overtid, men det manglet ikke på dramatikk i oppgjøret.

- Det var en tøff kamp. Palace hadde mye selvtillit og spilte tøft. De hadde ikke mye ball, men de var gode da fikk muligheten. Det var en intens kamp, sier Jürgen Klopp til TV 2.

Liverpool-press

Liverpool styrte kampen innledningsvis, og var som vanlig farlige på overganger. Crystal Palace spilte en fotball Roy Hodgson blir glad av.

Mohamed Salah var nære å sende de (for anledningen) grå i ledelsen etter 23 minutter da han ble spilt fri i bakrom av Keita. Egypteren forsøkte å lobbe ballen over en utrustende Hennessey, men ballen endte på «Row Z»

Liverpool fikk også et mål annullert etter at Sadio Mané var vel tøff i duellen med Palace-keeperen.

Til tross for at det var Liverpool som hadde det meste av spillet, var det Palace som hadde omgangen største mulighet i åpent spill.

Den kom da Naby Keita slo en horribel feilpasning på egen banehalvdel. Hjemmelaget snappet opp ballen før Andros Townsend sendte av et langskudd fra hjørnet av sekstenmeteren som smalt i tverrliggeren.

SESONG 03 #02: Vi går gjennom spillerne som leverte i første runde. Er det noen du bør ha? Noen du bør styre unna? Vi ser også nøyere på tre spillere som mange har hentet inn på sitt lag. Er det en fallgruve? Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Raste mot straffe

Dommer Michael Oliver gjorde seg til en svært upopulær mann på Selhurst Park da han dømte straffe til Liverpool etter 45 minutter.

Salah hadde ballen inne i boksen, og tidligere Liverpool-spiller Mamadou Sakho greide ikke å holde beina borte fra egypteren.

At det var kontakt, var det ingen som helst tvil om, men det er lov å spørre seg om Salah falt vel lett.

Palace-fansen var i hvert fall ikke i tvil. De raste over avgjørelsen.

- Det er ingen tvil om at han blir hektet der, men så er det dommerens oppgave å bestemme seg for om han hjelper til for mye selv, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Simen Stamsø Møller var på sin side klar på at det var lite å klage over. Straffen var klar.

- Den er billig. Hadde det vært mot Liverpool hadde jeg vært irritert. Det er strengt, men er det utenfor 16-meteren er det et frispark, og det er kontakt, sier Liverpool-legenden Phil Thompson til TV 2.

Jan Åge Fjørtoft skriver følgende på Twitter:

- Salah filmet ikke, men han hjalp til. Det er greit å gi straffe.

Uansett, James Milner var sikker fra krittmerket og sendte laget fra Beatles-byen opp i ledelsen.

EKSKLUSIVT: Liverpool-stjernen Mohamed Salah forteller i et eksklusivt intervju med CNN om finalen, forholdet til fansen, målet mot City og favorittklubben da han var liten. Video: CNN Vis mer

Palace-press

Med det sene målet ble også kampbildet totalt forandret før den andre omgangen. Plutselig måtte og ville hjemmelaget opp i angrep.

Det ga også flere farlige sjanser. En god Alisson greide å parerer frisparkforsøket fra Luka Milivojevic, mens Benteke var noen centimeter for kort til å stange inn utlikningen.

GODT FORSØK: Christian Benteke. Foto: NTB scanpix
GODT FORSØK: Christian Benteke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Liverpool hadde også noen gode overganger, men i de første tjue minuttene av den andre omgangen var det hjemmelaget som var farligst frampå.

Så rødt

Med 20 minutter igjen kastet Hodgson inn Alexander Sørloth i jakten på poeng. Men sluttspurten fikk en solid ripe i lappen da Aaron Wan-Bissaka fikk rødt kort etter 76 minutter.

Den unge backen forsøkte fortvilt å nå igjen Salah - som var spilt i bakrom - men endte med å feie Liverpools angrepsspiller i bakken.

Oliver ga ham rødt kort, og med fikk de en tøff oppgave. Kampen endte 0-2, men Palace skal ha skryt for måten de trykket på i sluttminuttene, til tross for at det var Mané som avgjorde kampen med å score på en god kontring på overtid.