Russiske og kinesiske nettkampanjer for dopete sportshelter

Så sint at alt sprakk

Sportshelten Sun Yang var beskyttet av millioner av fans som i årevis mobbet rivalen på nettet. Så gjorde han sitt livs tabbe.

I ET VENNLIG ØYEBLIKK: Den kinesiske svømmestjernen Sun Yang har vært kjent for dårlig oppførsel i årevis. Til slutt ble det dette sinnet som sendte ham ut av sporten. FOTO: AFP/Oli Scarff.
I ET VENNLIG ØYEBLIKK: Den kinesiske svømmestjernen Sun Yang har vært kjent for dårlig oppførsel i årevis. Til slutt ble det dette sinnet som sendte ham ut av sporten. FOTO: AFP/Oli Scarff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST helg fortalte familien til den unge australske svømmestjernen Mack Horton hvor tøft det hadde vært å stå imot netthets fra millioner av kinesiske sportsfan. I nesten fire år har OL-mester Horton vært i bitter konflikt med det kinesisiske sportsikonet Sun Yang.

Det startet før de to skulle svømme finalen på 400 meter fri under Rio-OL. Yang var tittelforsvarer på den distansen, men etter seieren i London 2012 fikk en kort dopingdom på grunn av feil medisinering. Kineseren slet med for rask hjerterytme under press, og var blitt behandlet med det da nylig forbudte stoffet trimetazidine.

Sun Yang ble tatt i en nasjonal kinesisk kontroll, og saken var lenge holdt unna offentligheten. Det gjorde konkurrentene mistenksomme, og Mack Horton rasende:

- Sun en er dopingsvindler, sa han i et intervju før OL-finalen. Rett etter stupte den australske 20-åringen ut i OL-bassenget og overrasket med å slå Kinas nasjonalhelt med 13 hundredels sekund før han igjen kalte sølvvinner Yang "en svindler" da de to satt sammen på pressekonferansen for å fortelle om denne store duellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer