Sa takk for seg som toppscorer

Jarstein scoret 12 før avreise til Trondheim.

(Dagbladet.no) Etter mye prat og noen litt for lave bud, ble Rune Almenning Jarstein klar for Rosenborg i romjula.

Denne helga spilte han sine siste kamper i Odd-drakta - men det var ikke den grønne keepertrøya han ikledde seg for siste gang.

Jarstein er ikke akkurat en spiller vi tenker på som målscorer. Jobben hans er jo å stoppe skuddene. Likevel: Han fikk sjansen som utespiller i romjulscupen i Skien i helga - og han skuffet ikke.

Landslagskeeperen ble nemlig turneringens toppscorer med 12 mål.

- Ble gira

Odd vant 6-1 i finalen mot Herkules, moderklubben til Jarstein. Nå tar 23-åringen snart med seg flyttelasset nordover mot Trondheim, og det var med blandede følelser han spilte sine - foreløpig i hvert fall - siste Odd-kamper.

- Det var litt spesielt, men det var artig at vi møtte nettopp Herkules, sier han til Telemarksavisa.

- Jeg er litt trist nå som jeg tenker på at det er lenge til jeg skal spille med denne gjengen igjen, sier Jarstein.

GOD MED BEINA OGSÅ: Her viser Rune Almenning Jarstein, under en landslagstrening i Moldova, at han er god med beina også. Det viste han definitivt i en innendørsturnering i Skien i helga - der han ble toppscorer. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GOD MED BEINA OGSÅ: Her viser Rune Almenning Jarstein, under en landslagstrening i Moldova, at han er god med beina også. Det viste han definitivt i en innendørsturnering i Skien i helga - der han ble toppscorer. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Han innrømmer at han tok deg litt rolig i Skienshallen, for det hadde ikke vært noe særlig å komme skadd til Rosenborg som følge av en romjulsturnering med gamleklubben.

- Jeg tok det litt forsiktig i starten, men da sluttspillet begynte ble jeg mer gira og da tenkte jeg ikke så mye på det, sier han til TA.

12 romjulsmål til tross, han må nok stille seg mellom stengene igjen når han kommer til Trondheim.

Sa takk for seg som toppscorer
HAR REDDET SEG FERDIG I ODD: Rune A. Jarstein har levert sine siste redninger for Odd - foreløpig i hvert fall. For han nærmest lover å avslutte karrieren i Skien.