«Så tar vi det rosa arket, gutter»

Blanc har delt ut teksten til nasjonalsangen og ber spillerne om å synge.

SYNG UT! Det var få tilløp til synging, eller for den saks skyld miming, under den franske nasjonalsangen før treningskampen mot Costa Rica i mai. Nå krever Laurent Blanc endring, og har delt ut teksten til «La Marseillaise» til spillerne før morgendagens EM-kvalkamp mot Hviterussland. Foto: Philippe Huguen, AFP/Scanpix
SYNG UT! Det var få tilløp til synging, eller for den saks skyld miming, under den franske nasjonalsangen før treningskampen mot Costa Rica i mai. Nå krever Laurent Blanc endring, og har delt ut teksten til «La Marseillaise» til spillerne før morgendagens EM-kvalkamp mot Hviterussland. Foto: Philippe Huguen, AFP/ScanpixVis mer

||| Laurent Blanc vil at de franske landslagsspillerne i fotball skal synge nasjonalsangen før fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland.

Nytrener Blanc har til og med delt ut teksten til «La Marseillaise» til spillerne.

Det er ikke få som mener at de franske spillerne ødela landets rykte under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. Der fornærmet Nicolas Anelka tidligere trener Raymond Domenech på en slik måte at han ble hjemsendt. Resten av spillerne svarte med treningsnekt.

Få franske spillere pleier å synge nasjonalsangen i forkant av kampene. Det vil 44 år gamle Blanc ha en slutt på.

- Dette er sensitive saker, og vi har anmodet spillerne om å synge fredag. Jeg har gitt dem teksten, og de burde være i stand til det. Alle får gjøre som de vil, men kan du teksten, så synger du, sier Blanc.

(NTB)