- Sa til Tero at det var et uhell

Thorkildsen trøstet kompisen.

• Resultater fra kveldens stevne finner du under artikkelen

(Dagbladet.no): I likhet med store deler av sportsverden ble Andreas Thorkildsen i kveld vitne til at lengdehopperen Salim Sdiri ble truffet av Tero Pitkämäkis spyd.

Franskmannen sto og ante fred og ingen fare da han plutselig ble truffet skrått bakfra med voldsom kraft.

- Dette var en veldig uheldig ulykke, for å si det mildt Jeg fikk en kvalm følelse allerede da jeg så at spydet gikk ut mot der hvor det sto folk, sier Thorkildsen til Dagbladet.no.

Trøstet konkurrenten

Etterpå har utøverne fått vite at det antakelig går bra med den uheldige Sdiri.

Dette er nok ikke minst godt for Thorkildsens erkerival, Pitkämäki.

- Jeg har så vidt snakket med ham. Jeg gikk bort og sa at det var en ulykke og at han ikke kunne ta det veldig innover seg. Han kaster veldig langt, og da kan slikt skje hvis han bommer en del, sier den norske friidrettsspydspissen.

- Jeg er lei meg, fordi jeg traff en person med spydet. Det er trist. Jeg håper det går bra med ham, sier Pitkämäki sjøl til NRK.

- IKKE LIVSTRUENDE: De første rapportene går på at lengdehopperen Salim Sdiri ikke er veldig hardt skadd, men han skal nå gjennom videre undersøkelser for forhåpentligvis å fastslå at han kommer godt fra ulykken. Foto: TV4
- IKKE LIVSTRUENDE: De første rapportene går på at lengdehopperen Salim Sdiri ikke er veldig hardt skadd, men han skal nå gjennom videre undersøkelser for forhåpentligvis å fastslå at han kommer godt fra ulykken. Foto: TV4 Vis mer

- Ble satt ut av ulykken

Finnen fortsatte konkurransen etter den stygge ulykken, mens Thorkildsen ga seg - men like mye fordi han sjøl hadde vondt i ryggen.

- I forbindelse med det første kastet føltes det som at noen slo meg med et balltre med kniver i ryggen. Etter hvert gikk det bedre, sa han til NRK umiddelbart etter konkurransen.

I det første kastet landet spydet 88,36 meter unna, og dette holdt til årsbeste og stevneseier for kristiansandsgutten. Dette gjorde det også lettere å gi seg før konkurransen var over, forteller han.

- Jeg ble litt satt ut av ulykken, og dessuten var jeg fornøyd med det jeg allerede hadde fått til, utdyper han overfor Dagbladet.no.

Optimistisk foran fortsettelsen

Til tross for at han nå har slitt med ryggen i to stevner på rad, er han optimistisk foran det som skal skje i fortsettelsen.

- Det gjorde veldig vondt der og da, men nå drar jeg til Sheffield og kaster der. Deretter er det tre uker til neste konkurranse, så da får jeg litt tid å restituere meg, sier Thorkildsen.

- Sa til Tero at det var et uhell

Om dagens årsbeste sier han at det føles som et steg i riktig retning.

- Dette er noe jeg har ventet på en stund, og jeg føler at jeg tok et steg i riktig retning under kveldens konkurranse, fastslår han.

RIVALER OG KOMPISER: Andreas Thorkildsen (t.v.) trøstet finske Tero Pitkämäki etter at han var uheldig og traff en lengdeløper under kveldens Golden League-stevne.