Så traff Lund igjen

- Det var godt å få scoret noen mål igjen. Nå får vi håpe at måltørken er over, sa en glad Andreas Lund som med tre fulltreffere sørget for 3-1-seier til Molde over Moss.

Molde hadde ikke laget mål siden kampen mot Brann 16. mai, og det var som om trykket lettet både blant spillerne og publikum da Lund etter ni minutter headet inn det første målet etter innlegg fra Karl Oskar Fjørtoft.

Dermed er Molde igjen oppe på andreplass på tabellen. Selv om luken fram til Rosenborg er blitt stor, har trener Erik Brakstad ikke slått fra seg tanken om gullmedaljen.

- Vi har en formidabel oppgave foran oss, men jeg tror ikke at Rosenborg går ubeseiret gjennom resten av serien, sier Brakstad.

Molde best

Molde var bedre enn Moss i denne kampen, men den stod lenge og vippet på 2-1. Først da Andreas Lund et kvarter før slutt headet inn sitt tredje mål var slaget avgjort. Noen optimal kamp var dette ikke av Molde, og Brakstad medgir at det er lenge siden Moss har vært så nær ved å ta poeng mot Molde. Både Olofsson (skudd i tverrligger) og Palmqvist (alene med Molde-keeper Bakke) kunne med litt flaks ha scoret. Mål fikk Moss først et stykke ut i andre omgang da et ukonsentrert Molde-forsvar lot Jan Tore Ophaug få stå umarkert på corner.

- Vi hadde håp om å ta poeng så lenge det stod 2-1. Dette skulle være vår revansj etter kjempetapene mot Molde i fjor, men det holdt ikke, sier en ikke altfor nedtrykt Mosse-trener Knut Torbjørn Eggen.

Lund-treffere

Andreas Lund var banens beste med sine tre fulltreffere, og samme mann kunne faktisk ha puttet inn et par mål til. Også Odd Inge Olsen hadde kjempesjanser for Molde. Morten Bakke må krediteres for kjemperedningen alene mot Palmqvist. Stortalentet Magne Hoseth debuterte fra start for Molde i denne kampen, og gjorde et godt inntrykk.

At det ikke var spillemessig noen toppkamp av hjemmelaget, kan tildels skyldes en veldig våt og glatt bane. Da er det en god trøst at det ble noen mål.

Moss gjorde en helhjertet innsats, og dette tapet var ingen nedtur. Spesielt Anders Juliussen, Gard Kristiansen og Geir Johansen kom godt fra kampen.

(NTB)