<strong>BYTTET DRAKT:</strong> Stuart Dallas og Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix
BYTTET DRAKT: Stuart Dallas og Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Så trolig ikke bra ut

Leeds-stjerna om draktbyttet med Erling Braut Haaland.

Publisert
Sist oppdatert

Norge - Nord Irland spilles onsdag 20.45.

Norge knuste Nord-Irland 5-1 i Belfast for fem uker siden, og onsdag møtes lagene til dyst igjen i Nations League.

Det var ikke mange smil å spore i ansiktet til nordirske spillere etter det forsmedelige nederlaget, men det var én spiller som måtte trekke på smilebåndet etter kampen.

Det var Leeds-back Stuart Dallas, som byttet drakt med Erling Braut Haaland etter ydmykelsen. Nylig fortalte Dallas om episoden, som Nettavisen omtalte først.

- Jeg er ikke fan av å bytte trøyer. Jeg liker å beholde min egen trøye, uansett hvem jeg spiller mot, sier Dallas til Weekend Sport Breakfast.

NY KAMP: Etter en maktdemonstrasjon mot Romania venter nå Nord-Irland på Ullevål. Her er alt du trenger å vite før kampen. Video / reporter: Fredrik Filtvedt / Kristoffer Løkås / Melina Pambou Sundfør. Vis mer

- Lo på kamera

Haaland er på alles lepper om dagen, og scoret blant annet to mål i oppgjøret. Dallas forteller at det var spissen som tok initiativ til trøyebyttet.

- Han gikk bak meg og spurte om vi kunne bytte trøyer. Det var trolig ikke det smarteste å gjøre, fordi vi hadde nettopp tapt 1-5 og jeg lo på kamera, sier Dallas.

- Det så trolig ikke så bra ut. Jeg trodde han mente vi skulle bytte inne, men han ropte til meg og spurte om å gjøre det her og nå, sier han videre.

Braut Haalands far, Alf Inge Haaland, spilte som kjent for Leeds fra 1997 til 2000. Haaland junior har ved flere anledninger blitt nevnt i samme åndedrag som Leeds.

Dallas forteller at hele seansen var litt «merkelig».

- Vi gjorde det og han lente seg mot meg og sa: «Marching on together!». Det var litt merkelig. Jeg kjenner til Leeds-forbindelsen til faren hans og det er fint at han ønsket trøya, sier Dallas.

- En god spiller

Haaland var ikke like åpen da han ble spurt om samme tema etter kampen.

- Nei, jeg synes han er en god spiller, og det var det, sa Haaland til TV 2.

Nordmannen mente det ikke hadde noe å gjøre med at Dallas spiller for Leeds.

- Nei, jeg synes han var den beste spilleren utpå her i dag, så derfor, svarte Haaland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer