YDMYKET: På de tre foregående sluttspillene slapp Spania inn seks mål til sammen. På fem dager i Brasil ble det sju i sekken, og tittelforsvareren er ute. Foto: NTB Scanpix
YDMYKET: På de tre foregående sluttspillene slapp Spania inn seks mål til sammen. På fem dager i Brasil ble det sju i sekken, og tittelforsvareren er ute. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sa unnskyld til det spanske folk - skjønner om han må gå

Spania-sjefen satte ord på ydmykelsen.

Spania-Chile 0-2 (0-2):

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Klokka 23.25 var han ferdig med sine plikter for kvelden, den spanske landslagssjefen Vicente Del Bosque. Selv når han vinner VM eller EM er ikke den mannen en flod av glede.

Derfor føles det bare trist når den verdensledende og høyt respekterte fotballtreneren, på vei ut av pressekonferansen på Maracana og ut i en usikker framtid, avslutter denne sensasjonelle tirsdagskvelden med et smil.

For inni seg var han jo dypt skuffet etter å ha røket ut av VM seks dager etter åpningsseremonien.

- Klart det er en trist dag for oss, det er en trist dag for oss som står midt oppi det. Men vi er lei oss for at vi ikke har klart å gjøre det spanske folk glade, sa del Bosque.

To svake omganger Det var det siste svaret han ga til et pressekorps som sliter med å sortere bokstavene etter det gedigne sjokket vi nettopp har opplevd.

Da hadde han prøvd å sette ord på den sjokkartede avskjeden:

- Vi har vært sammen i 24-25 dager nå. Vi har trent bra, alle spillerne var klare, og vi trodde at alt var fint. Vi sleit med å ta ut det rette laget. Men det som har skjedd, er at vi spilte en veldig svak andreomgang mot Nederland og lot dem score fem mål på oss til sammen - og at vi spilte en svak førsteomgang her i dag, sa den spanske landslagssjefen.

- Fortsetter du i jobben?

- Det vil bli et tidspunkt hvor det må diskuteres. Jeg trodde alt skulle være bra, og vi følte vi gjorde ting riktig. Det var virkelig vanskelig å ta ut laget, for vi hadde så mange alternativer å velge blant. Men vi spilte dårlig etter pause mot Nederland, og før pause mot Chile. Vi fikk til mer av spillet vårt etter pause, men vi manglet flaksen. Uten at jeg prøver å komme med unnskyldninger, sier han.

- Men det vil komme ei tid hvor det spanske forbundet må bestemme seg for veien videre. Og det inkluderer nok min rolle.

- Vil aldri glemme dette Mens hans konkurrent på Maracana, Jorge Sampaoli, selvsagt har en langt tryggere arbeidssituasjon. De neste dagene kan sannsynligvis ta over for Michelle Bachelet som chilensk president hvis han skulle ønske det.

- Jeg vil gratulere laget mitt. De har lagt ned massivt med arbeid, sier en stolt Sampaoli.

- Hvor stort er dette for deg?

- Jeg lever etter filosofien om at den neste seieren alltid er den viktigste. Men jeg vet jeg aldri vil glemme dette.