Sa unnskyld til Semb

Torsdag ringte Nils Arne Eggen for å snakke ut med Nils Johan Semb etter flere krasse uttalelser etter landskampen mot Nederland. - Vi hadde oss en lang prat, sier Eggen til Dagbladet.

Dagbladet vet at Nils Johan Semb ble irritert over å lese hva RBK-trener Nils Arne Eggen hadde sagt, spesielt til VG, etter landskampen. Torsdag fikk han en oppklarende telefon fra sin navnebror og kollega i Trondheim.

- Jeg var lei meg for at det ble framstilt som om jeg hadde en kritisk holdning til Semb. Det jeg sa var ment som et bidrag til en positiv og konstruktiv kritikk til hva som kan gjøres bedre, forklarer Eggen.

- Den andre grunnen til at jeg ringte var at jeg tenkte at Semb neppe hadde det særlig bra. Han trenger all den støtten han kan få nå, sier Eggen.

Medansvar

Rett skal være rett. Selv om Eggen kritiserte spillet til det norske landslaget etter den begredelige kampen på onsdag, så presiserte han også etter Nederlands-kampen at han hadde full tillit til Semb.

- Det er ingen i norsk fotball som er i tvil om hans stilling. Der er alle enige.

RBK-treneren strekker seg nå så langt at han er villig til å dele skylda med Semb for at landslaget skaper lite framover på banen.

- Jeg som klubbtrener er medansvarlig for resultatene til landslaget.

Likevel forbeholder han seg retten til å ha egne meninger om hvordan Norge skal spille.

- Jeg og Semb kan godt være uenig i måten å spille fotball på. Jeg var uenig med Drillo også. Mitt poeng er ikke å komme med synspunkter som en «besserwisser». Men jeg vet man kan være ærlig med Nils Johan Semb. Vi kjenner hverandre godt, og egentlig er vi jo enig om det meste, humrer Eggen

Torsdagens TV 2-debatt i Tabloid betegner Eggen som useriøs. Men han kjøper Lars Bohinens poeng om større åpnehet og offentlig debatt om spillestil.

- Jeg kan bare svare for de spillerne Rosenborg har på landslaget. Og vi diskuterer kampene i etterkant.

- Det jeg sier er at spillerne kanskje bør bli flinkere til å si meninga si på treningene i forkant av landskampene. Men her er det jo en tidsfaktor inne i bildet også.

- I RBK er det også en tradisjon for at det «kjeftes» mer på trening enn man gjør på landslaget?

- Det tviler jeg ikke på, he- he. Men hvert miljø har sitt klima. Det er sånn man utvikler et lag. Man har en konstruktiv diskusjon gående hele tida.

Spillerkritikk

Eggen forundrer seg også over at Semb alltid er den som må tåle den verste støyten fra kritikerne.

- Det er jo fortsatt spillerne som spiller kampene.

Han mimrer tilbake til sin egen tid som landslagssjef.

- Det var vel tilbake i 1971 jeg starta. Det hendte seg at vi tapte kamper den gangen også, he-he. Men da var det nesten alltid spillerne det var spørsmål om. Treneren ble det nesten aldri fokusert på.

ANGRER: - Nils Johan Semb trenger all den støtten han kan få nå, sier Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.