- Så unorske at halve troppen kunne fått politisk asyl i Ecuador

Ingen nådig dom fra svensk presse over Drillos menn.

UNORSKE: Skal vi tro svenske Simon Bank i Aftonbladet, kunne halvparten av denne gjengen søkt politisk asyk i Ecuador. Så unorske er de visstnok. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UNORSKE: Skal vi tro svenske Simon Bank i Aftonbladet, kunne halvparten av denne gjengen søkt politisk asyk i Ecuador. Så unorske er de visstnok. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Dagen etter oppgjøret mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Solna, er det langt fra alle som har latt seg imponere av det Drillos gutter vartet opp med.

Svensk TV 4s kommentator, Patrik Ekwall, går så langt som å sammenligne det norske laget med en samling småøyer som ikke akkurat er en stormakt innen fotballen.

- Færøyene var bedre da de spilte på Friends Arena for noen måneder siden. Det var riktig dårlig. Sverige kunne gjort ti mål i begynnelsen, sier den svenske fotballjournalisten til TV2.

- «Hemsk» forsvarsspill Ekwall trekker frem det norske forsvarsspillet som spesielt hårreisende.

- Det var riktig bedrøvelig i første del av første omgang. Det var et forsvarsspill som var «hemsk». Da spurte man seg «hvordan kan det stå 2-2 i denne kampen»?, sier Ekwall.

Selv om nordmennene får slakt, er det ingen hemmelighet hvem som stakk av med de store overskriftene på andre siden av grensen i dag. Zlatan Ibrahimovic sto for tre av Sveriges fire scoringer, og har med det ni mål på fem kamper i svenskenes nye storstue.

- Han er Sveriges mest kjente person. Han er mer kjent og mer omtalt enn kongen, dronningen og kronprinsessen. Det finnes ingen som er større enn ham i hele Sverige, sier Ekwall.

Unorskt Også Aftonbladets Simon Bank er klar på at Sverige var det klart beste laget på Friends Arena i går. I tillegg synes han ikke akkurat at Norge så ut som de pleier å gjøre.

- De var så unorske at halve troppen skulle kunne få politisk asyl i Ecuador. De ga bort ballen på de merkeligste steder, og de dominerte ballinnehavet for første gang siden Harald Hårfagres tid, sier Bank.

Videre skjønner ikke Bank helt hvordan Norge i det hele tatt klarte å utligne før pause, men mener at Sverige også i andre omgang viste at de er et bedre lag.

- Etter pause avgjorde Sverige takket være et par spillere med kvaliteter ingen av nordmennene var i nærheten av å matche, sier Bank.

Zlatan forskjellen Heller ikke Expressens Daniel Sjøberg synes Norge fortjente noe annet enn tap i går. Han trekker frem at Drillo før kampen sa at han ville se an om Zlatan ble forskjellen på de to lagene.

- Ja du Egil Olsen, han var og kommer alltid til å være forskjellen, sier Sjøberg.

Sjøberg mener også at Erik Hamrén hadde gjort en bedre jobb i forkant av matchen.

- Det ble klart helt fra starten at Hamrén lyktes bedre enn Drillo med å overbevise spillerne om viktigheten av denne kampen, avslutter han.