Så usportslig er det faktisk mulig å være

Rundlurte motspilleren - på helt feil måte.

(Dagbladet): Å spille ballen ut over sidelinja når en motspiller er skadet var i mange år en «gentlemen's agreement» i fotballen.

I dag er det egentlig slik at dommerne skal stanse spillet om de mener det er nødvendig, ikke spillerne, men den uskrevne regelen er av det seiglivede slaget og lever videre.

Det er imidlertid sjelden man ser ordningen bli misbrukt like grovt som under gårsdagens semifinale mellom marokkanske Wydad Casablanca og nigerianske Enyimba, i den afrikanske utgaven av Champions League.

Gjestene fra Nigeria satte i gang en kontring i 2. omgang, og var faktisk tre mot fire spillere, da en av hjemmelagets spillere begynte å  fekte med armene og rope, samtidig som han pekte bort på motsatt banehalvdel. 

Ballføreren trodde en spiller lå nede med skade, og spilte ballen pliktoppfyllende ut over sidelinja.

Men han ble rundlurt. For det var ingen som lå og vred seg på gressteppet, og så fort ballen var ute stresset den ekstremt usportslige Wydad-spilleren med å ta innkastet kjapt, slik at vertene kunne starte et angrep.

I mange land ville det utløst et voldsomt raseri og stygge scener, men merkelig nok ser Enyimba-spillerne ut til å akseptere det som skjer.

De tapte også kampen på tampen, etter at Pascal Angan stanget inn vinnermålet i nest siste minutt. Nigerianerne var ubeseiret i 11 Champions League-kamper før tapet mot Wydad, men de har fortsatt sjansen til å snu oppgjøret i hjemmekampen 16. oktober.