INGEN GOD SAK: Bravo-leder Odd Harald Eriksen sier til Dagbladet at de må ta en ny runde på bruken av spillerne og de to lagene som stiller i samme divisjon i håndballserien for kvinner.Foto: SCANPIX
INGEN GOD SAK: Bravo-leder Odd Harald Eriksen sier til Dagbladet at de må ta en ny runde på bruken av spillerne og de to lagene som stiller i samme divisjon i håndballserien for kvinner.Foto: SCANPIXVis mer

- Så usportslig kan man ikke være, det er en skandale

Bravo 2 ledet med tre mål over Bravo 1 - så skal de ha fått beskjed om å tape.

(Dagbladet): Det er iTromsøs papirutgave som forteller om kampen mellom Bravo og Bravo 2 i 2. divisjon håndball for kvinner, der klubben i Region Nord har tillatelse til å stille to lag i samme avdeling.

Bravos førstelag leder avdeling 06, og kjemper spesielt med Junkeren og Harstad om opprykk.

Bravo 2 gjør det imidlertid også godt, og for tre dager siden var det andrelaget som ledet med tre mål et kvarter før slutt i oppgjøret. Da tok førstelaget timeout.

I den timeouten fikk ifølge iTromsø jentene i Bravo 2 beskjed om at de må tape kampen mot sine egne treningsvenninner.

Og Bravo 1 vant til slutt 26-24 etter å ha snudd kampen mot slutten.

Forklaringen fra andrelagets lagleder Per-Christian Johansen er at saken må bero på en misforståelse.

Skandale
- I timeouten flirte vi over ledelsen, og i en fleipet setting ble det nevnt at vi ikke kunne vinne kampen til slutt. Jentene må ha misforstått det om de trodde at dette skulle bety at vi skulle tape med vilje. De fikk beskjed om å stå kampen ut. Vi gjorde ingen grep for å gjøre ting enklere for førstelaget, sier Johansen, og påpeker at Bravo 1 har snudd andre kamper i år.

Likevel fikk spillerne, ifølge lokalavisa, beskjed om å ikke snakke med journalisten etter kampen.

- Det handlet om at et par av spillerne reagerte etter kampen. Og slikt skal holdes internt, sier Per-Christian Johansen.

Flere skal imidlertid ha ment dette liknet på kampfiksing. I opprykksrivalklubben Harstad tar man heller ikke så like lett på det som skjedde.

- Det er såpass at jeg nesten ikke tror at dette kan være sant. Så usportslig kan man ikke være. Medfører dette noen form for riktighet, så er det en skandale, sier Harstad-trener Geir Olsen.

Ingen god sak
Bravo-leder Odd Harald Eriksen sier til Dagbladet at de nå må ta en runde internt for å klargjøre premissene for bruk av spillere og lag enda en gang.

MÅ EVALUERES: Daglig leder i Region Nord i håndballforbundet, Ann Karin Westby, sier de skal evaluere etter sesongen hvordan det fungerer å la to lag fra samme klubb spille i samme divisjonsavdeling.Foto: handball.no
MÅ EVALUERES: Daglig leder i Region Nord i håndballforbundet, Ann Karin Westby, sier de skal evaluere etter sesongen hvordan det fungerer å la to lag fra samme klubb spille i samme divisjonsavdeling.Foto: handball.no Vis mer

Han satt på tribunen da Bravo 1 snudde kampen mot Bravo 2.

- Jeg oppfattet ikke noen sånn situasjon fra tribunen der og da, men jeg skjønte i etterkant at det hadde vært noen diskusjoner, og det er det jeg vet om det. Men vi må nok ta en intern runde på det. Trenerne mener at det ikke ble sagt sånn direkte at noen skulle tape, sier Eriksen.

- Normalt sett skal jo Bravo 1 alltid kunne snu den kampen. Men det er jo ikke så mange lag i serien, og vi prøver å få den matchinga vi kan. I utgangspunktet skal de to lagene ha ganske ulikt nivå, men så ble det jevnt i denne kampen, sier han.

Seriebestemmelsene åpner nemlig for at flere av spillerne som spilte for Bravo 2 mot førstelaget denne gangen, har spilt for førstelaget i andre kamper i serien. Bravo-leder Odd Harald Eriksen sier altså at de har forsøkt å komponere to ganske jevne lag, men at det er noe de vil vurdere å endre på i fremtiden.

- Vi må ta en runde på dette internt, for vi ønsker ikke en sånn situasjonen i klubben. Det er ingen god sak, og vi må ta lærdom av det, sier han til Dagbladet.

Skal evalueres
Daglig leder i Region Nord i håndballforbundet, Ann Karin Westby, sier de ikke har fått noen formell rapport om saken, men at de skal evaluere etter sesongen hvordan det fungerer å la to lag fra samme klubb spille i samme divisjon.

- Grunnen til at vi har den muligheten, er jo at vi ikke har lavere divisjoner enn andredivisjon. Det fører også til at vi blant annet på herresiden lar juniorlag delta i seniorserien. Men vi må som sagt evaluere dette etter sesongen, for å se på hvordan dette fungerer, sier hun til Dagbladet.

- Når det gjelder denne saken spesielt, så blir det jo påstand mot påstand om hva som er sagt. Det ligger ikke innenfor retningslinjene for fair play å spekulere i resultat. Men jeg har vært i kontakt med klubben, og påpekt at man generelt må trå litt varsomt i disse situasjonene, i hvert fall tenke litt over hva man sier i fleip, og at man er klare på hva som gjelder. Generelt oppfatter jeg Bravo som en klubb som er veldig opptatt av fair play, sier Westby.