Espen Andersen:

- Så ut som en tomat

Kombinertløper Espen Andersen fikk det tøft da han plutselig måtte trekke to visdomstenner.

KLAR: Kombinertløper Espen Andersen er klar for OL-sesongen etter en nedtur under forrige sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB
KLAR: Kombinertløper Espen Andersen er klar for OL-sesongen etter en nedtur under forrige sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BJØRVIKA (DAGBLADET): Kombinertløper Espen Andersen (27) er klar for en ny sesong etter at fjorårets sesong ikke gikk helt som planlagt.

Andersen ble kastet ut av verdenscuplaget, og endte opp med en 16. plass sammenlagt.

- Jeg hadde litt sånn sykdom og dritt i fjor, men i år har det gått veldig bra. Jeg er stolt av at jeg klarte å komme tilbake og endte jo opp med et VM-sølv i teamsprint, sier Andersen til Dagbladet.

Tann-drama

Etter en dårlig sesong i fjor har oppkjøringen til OL-sesongen gått bra for Andersen. Med ett unntak: I mai fikk han nemlig trøbbel med visdomstennene.

- Jeg så litt ut som en tomat i et par ukers tid, sier Andersen.

Vanligvis er det anbefalt å bare trekke visdomstenner på en side av gangen. Andersen, derimot, ville bli fort ferdig og ba tannlegen ta ut begge på hver sin side av munnen samtidig. Det skulle ikke lønne seg.

- De sa til meg at man bare skal ta på en side av gangen, men jeg sa at «det driter jeg i, det går bra». Det var jo ikke så lurt. Jeg skjønner jo anbefalingen nå, sier Andersen.

SLIK SÅ HAN UT: Espen Andersen sier selv at ansiktet så ut som en tomat i flere uker etter at han hadde trukket to visdomstenner på hver side av munnen. Foto: Privat
SLIK SÅ HAN UT: Espen Andersen sier selv at ansiktet så ut som en tomat i flere uker etter at han hadde trukket to visdomstenner på hver side av munnen. Foto: Privat Vis mer

Etter at visdomstennene var fjernet ble det ei uke uten trening.

- Jeg prøvde å trene litt tidlig, men det var ikke så lurt. Jeg fikk jo viljen min, men jeg burde kanskje hørt på de som har kontroll, sier han.

Prestert bra

Andersen gjorde det bra i sommer-NM, som ble arrangert i september. Etter å ha ledet etter hoppdelen, endte han til slutt på en andreplass bak estiske Kristjan Ilves.

Han er fornøyd med konkurransen og forteller at det viser at det har blitt lagt ned en god jobb i sommer. Selv om han presterte på et høyt nivå der, så er han klar på at jobben fortsatt må gjøres.

- Det hjelper veldig å se at man har potensialet til å være helt oppi der. Det gir ro, men man ikke hvile på det, forteller Andersen.

Nå ser han fram mot vinterens store mål som er OL i Beijing. Selv om utøverne vil kunne møte strenge restriksjoner, og en hoppbakke som de aldri har fått testet før, er Andersen positiv for hva som venter dem.

- Det er jo OL bare hvert fjerde år, så du må jo gå for de medaljene som er der. Det er mulig selv om det har gått litt opp og ned de siste åra. Man må alltid ha trua, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer