ØKER FORSPRANGET: Petter Northug endte på en fjerdeplass, og leder med før morgendagens avsluttende konkurranse i verdenscupen.Foto:  AFP PHOTO / ANDERS WIKLUND / NTB Scanpix
ØKER FORSPRANGET: Petter Northug endte på en fjerdeplass, og leder med før morgendagens avsluttende konkurranse i verdenscupen.Foto: AFP PHOTO / ANDERS WIKLUND / NTB ScanpixVis mer

- Så ut som Legkov hadde vært på byen i natt

Petter Northug økte forspranget til Legkov og Cologna i verdenscupen, og Eldar Rønning sikret norsk seier i Falun.

(Dagbladet): Petter Northug ledet verdenscupen sammenlagt foran Alexander Legkov og Dario Cologna før dagens 15-kilometer fellesstart.

Etter gårsdagens prolog la ikke Northug skjul på at dagens oppgave var å kontrollere Legkov og Cologna, noe han klarte i dagens løp.

- Det så ut som om Legkov hadde vært på byen i natt. Han så sliten ut, sa Northug til NRK om sin argeste konkurrent.

Cologna sa før dagens konkurranse at forspranget til Northug var blitt for stort.

Sikret bonussekunder Det var to innlagte spurter med muligheten til å ta ekstra bonussekunder på dagens konkurranse. På den første spurten sikret Martin Johnsrud Sundby seg 15 bonussekunder, mens Cologna tok 12.
 
På andre spurtpunkt var det Johnsrud Sundby som igjen tok 15 bonussekunder. Northug tok fem sekunder, og ledet med 1,07 på Cologna.

Martin Johnsrud Sundby var i strålende form, og gikk i tet gjennom hele løpet, men på oppløpet var det en annen nordmann som var sterkest, og Eldar Rønning gikk i mål foran Vylegzjanin og Johnsrud Sundby. Sistnevnte var likevel godt fornøyd.

- Jeg hadde en veldig god dag. Jeg var avhengig av å ta sekunder i dag for sammendraget. Jeg var giret på å være topp-tre for å ta bonussekunder. Jeg gleder meg veldig på Eldars vegne, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Har det i lommen Han tror Northug vinner verdenscupen sammenlagt.

- Finnes det en duell? Jeg tipper Petter har det i lommen. Verdenscupkulen går vel hjem til han, sier Johnsrud Sundby til NRK om konkurransen mellom Northug, Legkov og Cologna.

Men den blideste av de alle etter dagens konkurranse var Eldar Rønning.

- Jeg hadde veldig lyst til å ta seieren i dag. Jeg ble litt mer sliten på slutten enn jeg ønsket, men jeg hadde bestemt meg, og jeg hadde trent på oppløpet her noen ganger. Jeg måtte bare trå til og få et spor med en gang. Jeg følte egentlig ikke at jeg traff så bra, men Martin hadde gått hardt og var nok litt sliten, og jeg var litt heldig, sier Rønning til NRK.

MÅLGANG: Eldar Rønning går i mål og vinner herrenes 15 km fellesstart foran Maxim Vylegzjanin og Martin Johnsrud Sundby Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix
MÅLGANG: Eldar Rønning går i mål og vinner herrenes 15 km fellesstart foran Maxim Vylegzjanin og Martin Johnsrud Sundby Foto: ANDERS WIKLUND / NTB scanpix Vis mer

- Nå tar jeg påskeferie med litt selvtillit, sier han fornøyd.

Øker Det ble en fjerdeplass på Northug, og han leder leder med 80 poeng på Legkov og 87 på Cologna i verdenscupen.

Northug leder mini-touren sammenlagt med 30,5 sekunder før morgendagens jaktstart.

For at Legkov skal vinne sammenlagt må han vinne morgendagens renn, og Northug bli nummer tre. For at Cologna skal vinne, må han vinne, og Northug bli nummer fire.

-Normalt sett skal det gå, men jeg må fokusere og gjøre et bra løp i morgen. Jeg synes det er gøy å være med å kjempe i toppen, men må være forberedt på at det blir tøft i morgen, sier Northug til NRK om sjansene for å ta verdenscupen sammenlagt.

På morgendagens distanse får vinneren 200 verdenscuppoeng, andremann 160, og tredjemann 120.