- Så vakkert at man får tårer i øynene

Juventus feide Parma av banen med kunstmål.

Juventus - Parma 4-1

(Dagbladet): Om Juventus-supportere var feststemte etter torsdagens storslåtte åpning av ny stadion, kom de på ingen måte ned på jorda etter søndagens seriepremiere mot Parma.

Anført av en leken Andrea Pirlo kjørte de regelrett over gjestene, og bortsett fra en straffe imot og påfølgende rødkort helt på tampen, ble det en perfekt første hjemmekamp på nye Juventus Arena.

Kampens definitive høydepunkt var vertenes 4-0-scoring etter 83 minutter:

LEKKERBISKEN: Det var presisjon, følelse og teknikk da Claudio Marchisio møtte Andrea Pirlos krempasning på denne måten, og vippet den over keeper til 4-0. Foto:   EPA/DI MARCO
LEKKERBISKEN: Det var presisjon, følelse og teknikk da Claudio Marchisio møtte Andrea Pirlos krempasning på denne måten, og vippet den over keeper til 4-0. Foto: EPA/DI MARCO Vis mer

Eleganten Andrea Pirlo - som i sommer skiftet klubb etter ti år i Milan - løftet ballen inn bak Parma-forsvaret. Claudio Marchisio tok ballen mens den fortsatt var i lufta, og lobbet den over keeperen med utsida av foten. En scoring som fikk kommentator Per-Jarle Heggelund til å hente fram superlativene.

- Vakkert, vakkert, vakkert! Det er så vakkert at man får tårer i øynene, mente han.

Men Marchisio var på ingen måte alene om å score mål av den minneverdige sorten.

Mannen som fikk æren av å sette inn det første offisielle målet på ny bane var sveitsiske Stephan Lichtsteiner. Også her var Andrea Pirlo arkitekten, da han først dro av en motspiller før han oppdaget Lichtsteiner på vei inn bak forsvarsfireren. Sveitseren brukte sin første berøring til å dra seg forbi keeper, og den andre til å rulle ballen inn i åpent mål.

Juventus fikk et mål tvilsomt annullert for offside før pause, men det spilte liten rolle. For Parma hadde ingenting å stille opp med utover i 2.omgang.

Hjemmelaget hadde allerede truffet innsida av stolpen da Simone Pepe sørget for 2-0 etter 57 minutter: Alessandro del Piero drev framover og trillet ballen ut til høyre, der Pepe klinket til i lengste hjørne fra halvspiss vinkel. Ballen suste inn i nettmaskene, og Pepe feiret med å simulere et golfslag i beste (eventuelt verste) Bellamy-stil.

Arturo Vidal økte til 3-0 med et herlig langskudd på halv volley, før Marchisio og Pirlo i fellesskap toppet alle de foregående scoringene med et kunstverk.

Parma fikk trøstemålet da Giovinci ble felt av Paolo De Ceglie innenfor 16-meteren, og han scoret selv på straffesparket. De Ceglie ble utvist, uten at det la noen stor demper på Juventus-opplevelsen.

FIKK KJEMPETREFF: Arturo Vidal scoret et kremmerhus til 3-0 for Juventus. Foto:   EPA/DI MARCO
FIKK KJEMPETREFF: Arturo Vidal scoret et kremmerhus til 3-0 for Juventus. Foto: EPA/DI MARCO Vis mer

- Det blir et rotterace om Scudettoen, det har aldri vært så jevnt startfelt som i år. Til tider var det en maktdemonstrasjon av Juventus, oppsummerte Heggelund.