Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

... så var eventyret over

Albert Luque skyter forbi Erik Hoftun og keeper Espen Johnsen. Dermed var Rosenborgs Champions League-eventyr over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA CORUÑA (Dagbladet): Deportivo La Coruña ble for sterke og tok en fortjent seier over Norges beste fotballlag.

Rosenborg gjorde et ærlig forsøk. Men bak de triste og utslåtte ansiktene til spillerne som tuslet ut av stadion i La Coruña seint i går kveld, lå det en klar erkjennelse av at de tapte for et mye bedre fotballag. Spanjolene skapte mest og var ett hakk bedre i alle spillets faser. Derfor var det ikke mye annet enn skuffelsen over å ikke være god nok som hang igjen i lufta etter kampen.

- Det ble altfor mange tekniske feil. Synd at vi ikke viste oss fra vår beste side i dag. Vi ble veldig urytmiske og jagende, og det preget oss i dag, sa Åge Hareide til TV3 etter 0- 1-tapet som betyr at Rosenborg for første gang siden 1994 står utenfor mesterligaen.

Stein i skoene

RBK-gutta så ut som de spilte med stein i skoene før pause. Vanligvis ballsikre folk som Ørjan Berg og Fredrik Winsnes knotet med mottakene. Verst var det med Frode Johnsen og Christer Basma, som nesten konsekvent traff motspillere med pasningene de første 20 minuttene. Muligens var det nervene som preget dem. Pent var det i alle fall ikke.

Rosenborg-trener Åge Hareide snakket på forhånd om hvor viktig det var å ikke slippe inn mål de første 20 minuttene. Og det defensive i seg selv var ikke det verste. Det var da RBK gikk i angrep at de var farligst for seg selv.

- Uansett hva man legger opp til, hvis det ikke sitter så får vi et problem. Spillere som normalt har gode mottak og pasninger lyktes ikke i dag. Dette var dagen da vi ikke traff hverandre så godt, sa Hareide.

Christer Basma og Rosenborg hadde en fin kontringsmulighet etter et kvarters spill. Men det som burde vært en enkel innsidepasning fra Basma til Roar Strand på et perfekt løp, ble lett fanget opp av Deportivo-kaptein Mauro. Litt spansk klikk, klakk seinere sto Luque upressa foran et ryggende RBK-forsvar på 20 meter. Han klinket til med venstrefoten. Og ballen føyk i vinkelen bak en sjanseløs Espen Johnsen.

Sjanseløse

Resten av førsteomgang greide RBK sakte, men sikkert å spille seg til mer trygghet. De skapte et par halvsjanser. Og de produserte en del cornere. Men både Azar Karadas og Frode Johnsen var utrolig tamme i duellene. Relativt sett virket trønderne sjanseløse.

Nærmest en reell målsjanse var Roar Strand. Etter 37 minutter driblet han av tre mann. Men da han skulle skyte, var det slutt på safta i beina. Og det ble en heller pinlig markkryper som Molina arrogant smilende kunne røske opp fra gresset.

Men Roar Strand skal ha ros for at han prøvde. Timinga i løpene var gode. Og han hadde fart i beina.

Heldig

Rosenborg starta bedre etter hvilen. De hang mer med i banespillet. Torde å spille ballen i trengte posisjoner. Men RBK ble aldri en reell trussel for Deportivo spillemessig. Til det var den individuelle nivåforskjellen for stor. Dessuten ga de offensive tendensene Deportivo store rom til kontringer. Hadde det ikke vært for en usedvanlig heldig og god Vidar Riseth, hadde det stått 2- 0 etter 66 minutter. Valeron fikk en ferdigscora pasning fra Pandiani som hadde løpt fra Erik Hoftun. Men Riseth fikk kastet seg foran. Og reddet skuddet med skinka på femmeteren.

Riseth var Rosenborgs beste spiller. God i duellene. Flink til å bryte. Og hadde dessuten gode offensive løsninger.

Bare nesten

Rosenborg skapte sin første store sjanse på corner. Erik Hoftun fikk gå opp upressa på fem meter. Men den harde headinga gikk de klassiske ti centimeterne over tverrliggeren. Roar Strand og Øyvind Storflor hadde også to gode skuddmuligheter rundt 16-meteren uten å lykkes.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

Det siste kvarteret ble nervepirrende minutter for RBK. Vel vitende om at en scoring ville sende dem videre på bortemål.

Jan Gunnar Solli kom inn for en tam Azar Karadas og satte litt ekstra fart i midtbanen. Og Åge Hareide gamblet med tre bak de siste fem minuttene. Men trønderne greide aldri å feste et skikkelig grep på Deportivo. Det ble med et par nesten-sjanser. Den siste fikk Frode Johnsen på en heading på overtid. Men han fikk aldri kraft nok på støtet etter det fine innlegget fra Solli.

- Mot slutten spilte vi med tre mann bak og kjørte fire på topp, men det lyktes ikke, sa Hareide.

- Jeg har ikke fått fordøyd dette ennå, men vi må se mot neste oppgave, som er UEFA-cupen, sier han.

<B>SEIERSMÅLET: </B>Rosenborg har tjent over 400 millioner kroner på Champions League de åtte siste åra. Her setter Deportivos Albert Luque en effektiv stopper for de lukrative utbetalingene.